Linkuri accesibilitate

USR își dorește un candidat comun al opoziției în competiția pentru Primăria Capitalei


Nicușor Dan este propunerea USR pentru fotoliul de primar general

Filiala din București a Uniuniunii Salvați România (USR) a adoptat, duminică, într-o conferință municipală, strategia politică prin care să propună și să negocieze cu alte forțe politice din Opoziție un Protocol de colaborare pentru susținerea candidaturii independente a lui Nicușor Dan la Primăria Generală a Capitalei.

Nu e clar, deocamdată cum va fi rezolvată problema cu propunerea PLUS la primăria Bucreștiului. PLUS este aliatul USR și îl are ca favorit pentru această funcție pe Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății din guvernul Cioloș.

USR București a derulat o consultare internă, în intervalul 8-11 octombrie, în urma căreia a rezultat că peste 86% dintre membrii organizației vor ca partidul să îl susțină pe Nicușor Dan în calitate de candidat independent la Primăria Generală a Capitalei, după ce acesta s-a retras din partid în urmă cu doi ani, pe fondul discuțiilor despre poziționarea formațiunii față de Referendumul pentru familia tradițională.

„Conferința Municipală USR București a luat act de rezultatul votului consultativ la care au participat membrii USR din filiala București. Potrivit acestei consultări, peste 86% dintre cei care și-au exprimat o opțiune îl susțin pentru Primăria Capitalei pe Nicușor Dan, candidat independent”, arată reprezentanții organizației USR București, pe pagina de Facebook.

În sensul susținerii candidaturii independente a lui Nicușor Dan, „a fost adoptată strategia politică a Filialei USR București cu privire la alegerile locale din iunie 2020”.


„Delegații prezenți la Conferință au decis ca strategie politică susținerea unui candidat independent și negocierea unui Protocol de colaborare prin care candidatul independent să-și asume un program politic comun cu cel al USR București și în care să fie stipulate limitativ condițiile de colaborare cu alte forțe de opoziție, de o manieră care să protejeze valorile și interesele USR”, arată sursa citată.

USR urmează să convoace Comitetul Politic pe 30 noiembrie pentru a modifica statutul partidului, astfel încât formațiunea să poată susține și candidați independenți la alegeri.

Pe 16 septembrie, deputatul Nicuşor Dan a anunţat că s-a înscris în cursa internă a USR Bucureşti pentru alegerea candidatului pentru Primăria Capitalei.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG