Linkuri accesibilitate

Dan Barna și Dacian Cioloș, după ce au obținut un scor important la europarlamentare.

USR și PLUS, separat dar împreună: merg la toamnă în tandem președinte-premier. Barna câștigă în USR, Cioloș intră în cursa PLUS

USR a adunat sâmbătă 500 de de delegați, pentru a stabili care va fi candidatul partidului la președinție. Tot azi, PLUS a avut Consiliu Național, unde a deschis procesul de selecție a candidatului la prezidențiale și la Primăria Capitalei, care va dura 2 săptămâni.

USR și PLUS s-au adunat separat, sâmbătă, pentru a-și desemna candidații la prezidențiale. Cele două partide au obținut împreună un scor important la europarlamentare, egalând PSD. Astăzi, și-au clarificat strategia pentru prezidențialele din noiembrie.

Dan Barna a câștigat cursa internă a USR pentru candidatura la alegerile prezidențiale de la toamnă.

Dacian Cioloș a anunțat că intenția USR și PLUS este să meargă în tandem pentru pozițiile președinte-premier, la toamnă. PLUS își va desemna prin vot electronic deschis, care va dura circa 2 săptămâni, un candidat, apoi va negocia cu USR ce poziție primește în tandemul președinte-premier. USR decide sâmbătă cine este candidatul său în cadrul acestui tandem cu PLUS.

17:47 13.7.2019

După alegerea lui Dan Barna drept candidat la prezidențiale, delegații USR dezbat și votează modificările aduse statutului partidului, care sunt peste 50. La această parte a Congresului USR, presa nu are acces. Live-text-ul Europa Liberă se încheie aici.

16:47 13.7.2019

„Este exact același mecanism pe care l-am folosit cu foarte mare succes și la alegerile europarlamentare. Și acolo, fiecare dintre cele două partide și-au ales candidații pe mecanisme proprii. Ne-am întâlnit, am stabilit o ordine pe liste și am obținut rezultatul acela care ne dă foarte mare încredere și care arată că România vrea aer proaspăt în politică”, a declarat Dan Barna, după ce a câștigat cursa internă pentru candidatura la prezidențiale, răspunzând unei întrebări legate de separarea nominalizării între USR și PLUS.

Cu certitudine, Alianța USR-PLUS va avea un candidat unic la președinția României”, a mai spus Dan Barna.

„Obiectivul nostru este să guvernăm în 2020”, a mai spus Barna, care spune că miza la alegerile prezidențiale este ca în turul doi, românii să aibă de ales între candidatul PNL, Klaus Iohannis, și candidatul USR-PLUS.

16:15 13.7.2019

Sunt anunțate rezultatele votului. Dan Barna a câștigat cu 324 de voturi și este oficial candidatul USR pentru prezidențialele de la toamnă. Mihai Goțiu a obținut 134 de voturi, Dragoș Dinulescu a obținut trei voturi, Dumitru Stanca cinci voturi.

În total au fost exprimate 492 de voturi, din care 26 au fost nule.

Barna a anunțat că în următoarele două săptămâni se va stabili formula comună prin care USR și PLUS vor merge la prezidențiale, cu un candidat comun și o nominalizare de premier.

15:05 13.7.2019

Delegații USR votează cine va fi candidatul la prezidențiale. Rezultatul este așteptat în curând.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG