Linkuri accesibilitate

Dan Barna și Dacian Cioloș, după ce au obținut un scor important la europarlamentare.
Dan Barna și Dacian Cioloș, după ce au obținut un scor important la europarlamentare.

USR și PLUS, separat dar împreună: merg la toamnă în tandem președinte-premier. Barna câștigă în USR, Cioloș intră în cursa PLUS

USR a adunat sâmbătă 500 de de delegați, pentru a stabili care va fi candidatul partidului la președinție. Tot azi, PLUS a avut Consiliu Național, unde a deschis procesul de selecție a candidatului la prezidențiale și la Primăria Capitalei, care va dura 2 săptămâni.

USR și PLUS s-au adunat separat, sâmbătă, pentru a-și desemna candidații la prezidențiale. Cele două partide au obținut împreună un scor important la europarlamentare, egalând PSD. Astăzi, și-au clarificat strategia pentru prezidențialele din noiembrie.

Dan Barna a câștigat cursa internă a USR pentru candidatura la alegerile prezidențiale de la toamnă.

Dacian Cioloș a anunțat că intenția USR și PLUS este să meargă în tandem pentru pozițiile președinte-premier, la toamnă. PLUS își va desemna prin vot electronic deschis, care va dura circa 2 săptămâni, un candidat, apoi va negocia cu USR ce poziție primește în tandemul președinte-premier. USR decide sâmbătă cine este candidatul său în cadrul acestui tandem cu PLUS.

17:47 13.7.2019

După alegerea lui Dan Barna drept candidat la prezidențiale, delegații USR dezbat și votează modificările aduse statutului partidului, care sunt peste 50. La această parte a Congresului USR, presa nu are acces. Live-text-ul Europa Liberă se încheie aici.

16:47 13.7.2019

„Este exact același mecanism pe care l-am folosit cu foarte mare succes și la alegerile europarlamentare. Și acolo, fiecare dintre cele două partide și-au ales candidații pe mecanisme proprii. Ne-am întâlnit, am stabilit o ordine pe liste și am obținut rezultatul acela care ne dă foarte mare încredere și care arată că România vrea aer proaspăt în politică”, a declarat Dan Barna, după ce a câștigat cursa internă pentru candidatura la prezidențiale, răspunzând unei întrebări legate de separarea nominalizării între USR și PLUS.

Cu certitudine, Alianța USR-PLUS va avea un candidat unic la președinția României”, a mai spus Dan Barna.

„Obiectivul nostru este să guvernăm în 2020”, a mai spus Barna, care spune că miza la alegerile prezidențiale este ca în turul doi, românii să aibă de ales între candidatul PNL, Klaus Iohannis, și candidatul USR-PLUS.

16:15 13.7.2019

Sunt anunțate rezultatele votului. Dan Barna a câștigat cu 324 de voturi și este oficial candidatul USR pentru prezidențialele de la toamnă. Mihai Goțiu a obținut 134 de voturi, Dragoș Dinulescu a obținut trei voturi, Dumitru Stanca cinci voturi.

În total au fost exprimate 492 de voturi, din care 26 au fost nule.

Barna a anunțat că în următoarele două săptămâni se va stabili formula comună prin care USR și PLUS vor merge la prezidențiale, cu un candidat comun și o nominalizare de premier.

15:05 13.7.2019

Delegații USR votează cine va fi candidatul la prezidențiale. Rezultatul este așteptat în curând.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG