Linkuri accesibilitate

Dan Barna și Dacian Cioloș, după ce au obținut un scor important la europarlamentare.
Dan Barna și Dacian Cioloș, după ce au obținut un scor important la europarlamentare.

USR și PLUS, separat dar împreună: merg la toamnă în tandem președinte-premier. Barna câștigă în USR, Cioloș intră în cursa PLUS

USR a adunat sâmbătă 500 de de delegați, pentru a stabili care va fi candidatul partidului la președinție. Tot azi, PLUS a avut Consiliu Național, unde a deschis procesul de selecție a candidatului la prezidențiale și la Primăria Capitalei, care va dura 2 săptămâni.

USR și PLUS s-au adunat separat, sâmbătă, pentru a-și desemna candidații la prezidențiale. Cele două partide au obținut împreună un scor important la europarlamentare, egalând PSD. Astăzi, și-au clarificat strategia pentru prezidențialele din noiembrie.

Dan Barna a câștigat cursa internă a USR pentru candidatura la alegerile prezidențiale de la toamnă.

Dacian Cioloș a anunțat că intenția USR și PLUS este să meargă în tandem pentru pozițiile președinte-premier, la toamnă. PLUS își va desemna prin vot electronic deschis, care va dura circa 2 săptămâni, un candidat, apoi va negocia cu USR ce poziție primește în tandemul președinte-premier. USR decide sâmbătă cine este candidatul său în cadrul acestui tandem cu PLUS.

11:59 13.7.2019

Dragoș Dinulescu este al doilea candidat intern pentru președinție, care ia cuvântul. El vine de la USR Prahova, din Câmpina și este medic dentist. Se prezintă ca un outsider.

„Eu nu sunt un om cu notorietate, așa cum sunt colegii mei parlamentari. Eu vin din urmă, așa cum sunteți voi, oamenii din spate”, a spus Dinulescu. „De unde tiparul că președintele partidului trebuie să fie și candidatul la președinție? Nu este un atac la Dan Barna”, spune el.

„Dacă mă votați, mă votați pentru că reprezint altceva decât cutuma. Cei care au deja mandat din partea filialelor să voteze un anume candidat, trebuie să respecte acel mandat. Dar cei care sunteți nehotărâți, votați cu inima”, spune Dinulescu.

11:48 13.7.2019

Senatorul Mihai Goțiu este primul candidat în cursa internă pentru prezidențiale, care își ține discursul.

„Am ales să vorbesc în această campanie despre mediu. Nu îmi pot închipui o Românie modernă într-o Europă unită, care să nu-și asume problematica de mediu”, a spus Goțiu, fost activist de mediu implicat în protejarea ariei Roșia Montană.

Goțiu vorbește despre salvarea pădurilor, a apelor și despre „economie circulară”. El spune că are un proiect de lege privind mediul, la care lucrează de doi ani și care probabil că va fi blocat în toamnă de majoritatea PSD-ALDE, în Parlament, dar care poate va trece în 2020.

Mediul este și despre sănătate, este și despre corupție, arată Goțiu, lucruri care îi afectează pe toți românii. „Protejând mediul, reducem corupția din România”, spune Goțiu.

„Să nu vină ALDE și PSD să spună că ei sunt patrioți și că apără România, distrugând apele, pădurile”, a mai spus Goțiu.

Mihai Goțiu, senator USR.
Mihai Goțiu, senator USR.

11:25 13.7.2019

11:18 13.7.2019

„Din 2020, USR trebuie să guverneze. Viorica Dăncilă trebuie să plece, Gabriela Firea trebuie să plece, toți hoții și incompetenții trebuie scoși din administrația publică centrală și locală. Avem de schimbat legi nedrepte și legi date pentru infractori”, a spus Roxana Wring, președintele USR București.

„Nu este Game of Thrones”, a glumit Wring, făcând referire la muzica celebrului serial, pe care au început lucrările congresului USR.

Votul pentru desemnarea candidatului la prezidențiale se va face electronic. Fiecare dintre cei 501 delegați prezenți la vot, în sala Teatrului Național din București, are o telecomandă prin care își exprimă opțiunea la vot.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG