Linkuri accesibilitate

USR cere demisia lui Vela: Un act necesar menit să restabilească încrederea


Dan Barna, președinte USR
Dan Barna, președinte USR

USR solicită demisia ministrului de Interne, Marcel Vela, după controversa privind acordul încheiat cu Biserica privind modul în care vor fi împărțite Sfintele Paști și Lumina în noaptea de Înviere.

Formațiunea acuză „calcule politice meschine" prin jocul făcut cu protocolul și cere demisia imediată pentru ca „încrederea în guvernare să poată fi restabilită".

Demisia ministrului de interne Marcel Vela devine un act necesar menit să restabilească încrederea în capacitatea guvernului de a gestiona criza prin care trecem.

Cu cât se va petrece mai repede, cu atât mai bine.

Sănătatea populației nu trebuie pusă în pericol din meschine calcule politice.

Guvernul PNL trebuie să gestioneze criza cât mai bine pentru țară, nu pentru scorul electoral", transmite USR într-un comunicat de presă.

De altfel, și USR a criticat proiectul anunțat de Marcel Vela încă de marți searî când a numit „inoportună și imprudentă” implicarea cadrelor Ministerului de Interne în aducerea luminii, de Paști, pentru creștinii ortodocși, „într-un efort național care contravine tuturor recomandărilor oficiale privind distanțarea socială, tuturor prevederilor, teoretic obligatorii, din ordonanțele militare emise până acum.”

Președintele Iohannis a anunțat că se opune acordului încheiat de Ministerul Afacerilor Interne cu Patriarhia Română și a cerut ministrului și premierului Orban să refacă acordul.

XS
SM
MD
LG