Linkuri accesibilitate

Prezidențiale, primul tur, votul diasporei. USR face plângere penală pentru frauda PSD într-o secție din R.Moldova


Alegeri organizate la Chișinău pentru primul tur al alegerilor prezidențiale din România
Alegeri organizate la Chișinău pentru primul tur al alegerilor prezidențiale din România

Deputatul USR de Diaspora Iulian Lorincz a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2 București.

El a semnalat că reprezentanta PSD în Secția de Votare nr. 624 Ialoveni, din Republica Moldova a introdus în urnă 4 buletine de vot care aveau aplicată ștampila de control, transmite Uniunea Salvați România pe grupul de comunicare cu presa.

„Astfel, reprezentanta PSD, practic, a votat de 4 ori în cadrul alegerilor prezidențiale din România (primul tur). Din procesul verbal semnat în unanimitate de către cei 15 membri ai Secției de Votare nr. 624 Ialoveni reiese că reprezentanta PSD recunoaște faptul că a votat de 4 ori”, se mai spune în comunicarea citată.

Totodată, Iulian Lorincz a sesizat Biroul Electoral pentru secțiile de votare din străinătate solicitând să dispună măsuri urgente pentru înlocuirea reprezentantei PSD și a persoanei care i-a înmânat acesteia cele 4 buletine din Secția de Votare nr. 624 Ialoveni.

Și într-o secție din Marea Britanie au fost descoperite 3 buletine preștampilate în favoarea unui candidat independent, dar procesul electoral nu a fost viciat, iar buletinele de vot cu pricina au fost anulate la timp.

„Astfel de manevre nu pot fi acceptate într-o democrație care se respectă. USR condamnă ferm orice formă de viciere a procesului electoral. Le mulțumesc tuturor reprezentanților noștri care în aceste zile veghează asupra corectitudinii procesului de votare”, a spus deputatul USR de diaspora Iulian Lorincz.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI
  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG