Linkuri accesibilitate

USR-PLUS a greșit înscrierea candidaturilor pentru București. Marți - termenul limită


Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, liderii USR-Plus București
Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, liderii USR-Plus București

Alianța USR-PLUS a fost nevoită să își retragă lista cu candidaturile pentru Consiliul General al Municipiului București după ce formularele depuse au fost completate greșit de către candidați.

Noul partid, format prin fuziune în acest weekend, are ca termen limită ziua de marți, 18 august, pentru a se înscrie în mod corect pentru a apărea pe buletinele de vot în alegerile locale din 27 septembrie.

„E o bifă, trebuie să pui dacă ești consilier local și județean. Fiind vorba de București, colegii au bifat consilier local. Trebuia să bifeze consilier județean. Mâine le depunem din nou”, a declarat liderul USR București, Claudiu Năsui, pentru Hotnews.

Anterior descoperii erorii, liderii USR-PLUS București, Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, au prezentat lista de candidați și argumentele cu care cer votul bucureștenilor într-o declarație de presă după înscrierea la Biroul Electoral.

„Credem că foarte mulţi români au încredere că Bucureştiul poate să fie administrat diferit şi că, de asemenea, România poate să meargă într-o altă direcţie decât a mers în ultimii 4 ani. Suntem aici pentru a proteja sănătatea, demnitatea oamenilor şi pentru a face din Bucureşti un oraş în care să vrei să trăieşti şi în care să vrei să investeşti, să investeşti emoţii, să investeşti resurse, cu alte cuvinte un oraş în care să vrei să te întorci sau să vrei să rămâi. (...) Vom merge în Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi vom face echipă acolo cu Nicuşor Dan", a declarat Vlad Voiculescu după depunerea listelor de candidaţi ai USR PLUS la CGMB.

El a subliniat că alianța USR-PLUS a ales să meargă cu proprii candidați, chiar dacă la Primăria București îl susține alături de PNL pe Nicușor Dan.

„Există o înţelegere care ne asigură că la nivelul primarului general şi la nivelul fiecărui primar de sector avem candidaţi demni, candidaţi cinstiţi, candidaţi care vor să facă treabă pentru cetăţeni, nu pentru ei înşişi, e foarte important. Sunt liste separate, Alianţa USR PLUS merge pe liste separate la Consiliile Locale şi la Consiliul General, dar avem candidaţi comuni (la Primăria Generală şi Primăriile de sector - n.r.) pentru că nu vrem să repetăm greşeala din 2016, greşeala care a adus PSD în funcţii cheie peste tot, la fiecare sector şi la Primăria Generală, nu vrem să repetăm această greşeală. Am luat această decizie grea, această decizie grea pentru noi, cei din USR PLUS, şi sunt sigur că este o decizie grea şi pentru alegători. E greu să ne vadă alături de oameni din vechea politică. Ei bine, şansa pe care o are fiecare bucureştean este de a merge într-adevăr pentru o politică complet nouă, pentru oameni pe care nu-i vedeţi să nu poată să-şi justifice averea, să mintă în CV şi să mintă în legătură cu acţiunile sau cu vorbele lor", a mai declarat Vlad Voiculescu.

Preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui, a arătat că pentru echipa USR PLUS a fost o perioadă dificilă în privinţa campaniei de strângeri de semnături pentru candidaturi, dar a reușit să strângă 23.000 în cele din urmă.

„Nu a fost uşor, dar am ajuns aici, am reuşit să strângem, autentic, 23.000 de semnături, aproximativ 10.000 dintre ele sunt electronice, restul sunt muncite, pe stradă, în parcuri. (...) Fiecare semnătură noi o preţuim, nu le-am strâns numai pentru a bifa o cerinţă birocratică, este un simbol de încredere. (...) Timp de 4 ani, consilierii noştri - şi generali, şi din Consiliile Locale - au lucrat să arate tuturor că e posibil să ştim ce se întâmplă acolo, o minimă transparenţă, chiar dacă nu au fost la putere, chiar dacă nu au avut influenţa pe care ne doream să o aibă. (...) Să ştim ce se întâmplă în primărie nu este un moft, este un minim necesar pentru democraţie, să ştim, până la urmă, ce se întâmplă cu banii noştri şi de aceea noi, la USR PLUS, am lansat platforme de transparenţă bugetară în care să poată vedea fiecare român unde se duc banii publici", a declarat Claudiu Năsui.

XS
SM
MD
LG