Linkuri accesibilitate

USR-PLUS va propune PNL să aibă un candidat comun la București


Dacian Cioloș, liderul PLUS
Dacian Cioloș, liderul PLUS

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a anunțat că va propune PNL și PMP să susțină un candidat unic la primăria Capitalei, considerând că este „obligatoriu” acest lucru pentru a nu se repeta scenariul din 2016, când partidele de dreapta nu au avut un candidat comun.

Noi suntem deschişi să discutăm cu PNL pentru a avea un candidat unic împreună cu PNL şi dacă e posibil şi cu PMP, de altfel, toată opoziţia. Eu cred că lucrul acesta este posibil şi este necesar, e obligatoriu”, a declarat Cioloș, duminică seara, la Digi 24.

Lidrul PLUS a spus că PNL ar trebui să înțeleagă faptul că numai prin susținerea unui candidat comun sunt șanse de a câștiga alegerile pentru primăria București.

Eu înţeleg că PNL, care e partid important, vrea să aibă candidaţi peste tot, dar vrea să şi câştige? Pentru că dacă vrea să şi câştige, atunci cred că toată lumea, şi preşedintele Iohannis, care a sugerat PNL-ului să aibă un candidat, şi PNL-ul şi celelalte partide, ar trebui să-şi amintească de situaţia din vara anului 2016 şi să înţeleagă", a declarat Cioloş .

Desemnarea candidatului comun s-ar putea face pe baza unor alegeri interne, primaries, și nu ținând cont de sondajele de opinie, despre care Dacian Cioloș spune că „nu sunt suficiente".

Premierul Ludovic Orban a declarat, sambătă, că PNL va avea un candidat propriu pentru Primăria Capitalei, desemnat pe baza unei cercetari sociologice care va testa potenţialii candidaţi ai partidului.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, pe 9 decembrie, că un partid aflat la guvernare ar trebui să meargă singur în alegerile locale, confirmând astfel declarațiile făcute de ministrul Violeta Alexandru, care a spus că, indiferent de decizia de la nivelul Opoziției, PNL București va avea propriul candidat la Capitală.

Nu exclud unele negocieri între partide, dar, ca principiu, un partid care guvernează și care are o reacție foarte pozitivă în sondaje ar trebui să meargă de regulă singur în alegeri pentru a-și dovedi puterea și curajul”, a spus președintele Iohannis.

Nicușor Dan și Vlad Voiculescu sunt candidații din cursa internă a alianței USR PLUS pentru desemnarea celui care va candida pentru primăria Capitalei.

XS
SM
MD
LG