Linkuri accesibilitate

Iohannis, despre candidatul unic al Opoziției la Capitală: Un partid care guvernează ar trebui să meargă singur în alegeri


Klaus Iohannis, despre candidatul unic al Opoziției la Primăria Capitalei
Klaus Iohannis, despre candidatul unic al Opoziției la Primăria Capitalei

Klaus Iohannis spune că un partid aflat la guvernare ar trebui să meargă singur în alegerile locale, confirmând astfel declarațiile făcute de ministrul Violeta Alexandru, care a spus că, indiferent de decizia de la nivelul Opoziției, PNL București va avea propriul candidat la Capitală.

„Nu exclud unele negocieri între partide, dar, ca principiu, un partid care guvernează și care are o reacție foarte pozitivă în sondaje ar trebui să meargă de regulă singur în alegeri pentru a-și dovedi puterea și curajul”, a spus președintele Klaus Iohannis, joi seară, la Cotroceni, cu privire la posibilitatea desemnării unui candidat comun al opoziției pentru primăria Capitalei.

Întrebat dacă acest candidat ar putea fi Rareș Bogdan, Iohannis a spus că „e cam repede să discutăm despre nume”.

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a declarat marți seara, la Digi24, că partidul „este obligat” să aibă un candidat propriu la Primăria București, fie că acesta va fi chiar candidatul unic al opoziției, fie că va candida separat din partea partidului.

„Modul în care muncim în acest moment în PNL București ne obligă să avem un candidat susținut de Partidul Național Liberal din interiorul echipei PNL. Ne obligă acest lucru, pentru că am pornit într-un proiect în care trebuie să avem încredere în capacitatea noastră de a genera o soluție pertinentă, capabilă și credibilă în București. Ceea ce nu înseamnă că nu vom colabora cu partenerii noștri politici din opoziția de astăzi din București, ba chiar va exista și există aceste consultări și colaborări, pentru a găsi cea mai bună formulă. Cu siguranță e nevoie de o coalizare a forțelor noastre, însă ne dorim foarte mult ca procesul de selecție - care este în plină desfășurare la PNL București - să genereze o propunere de candidatură cu adevărat serioasă și cred că toate eforturile pe care le facem în acest moment de a arăta seriozitate în PNL București ne obligă”, a declarat ministrul Muncii Violeta Alexandru, președinte al PNL București.

Fostul președinte al USR, Nicușor Dan, susținut de USR București, dar aflat în competiție cu Vlad Voiculescu la nivelul alianței cu PLUS, a cerut Opoziției să desemneze un candidat unic la nivelul Capitalei, susținând că doar astfel poate fi detronată Gabriela Firea, actualul primar PSD al Capitalei, despre care a spus că, în ciuda unui mandat dezastruos, are o bună cotă în sondaje.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG