Linkuri accesibilitate

Vela: După 15 mai, nu va exista o limită teritorială pentru deplasări


Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat miercuri seară că după data de 15 mai deplasările nu vor mai fi restricționate nici în afara localităților, oamenilor putând să călătorească liber între localități și județe fără a fi nevoie de declarații pe proprie răspundere.

„​Am decis următorul lucru: puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea, fără a ţine cont de limita de municipiu sau limita de judeţ. Aşadar nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limite în aceste zone metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorial-administrativă în cadrul căreia să vă puteţi deplasa sau să nu vă puteţi deplasa", a afirmat Marcel Vela, miercuri seară, într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook.

Inițial, oficialii au anunțat relaxarea măsurilor privind deplasările doar în interiorul localităților.

Răspunzând unei alte întrebări, Vela a spus că după 15 mai nu va mai fi nevoie de completarea declaraţiilor pe proprie răspundere pentru că se aşteaptă la o „responsabilitate la fel ca şi până acum din partea cetăţenilor".

Cât privește carantina impusă în municipiul Suceava, ministrul de Interne a subliniat că decizia va fi luată de către epidemiologi.

„​Decizia nu este la mine, ca ministru al Afacerilor Interne, sau la nivelul guvernamental, decizia va fi la specialiştii în epidemiologie şi în tot ce ţine de oprirea răspândirii noului coronavirus, adică există un grup tehnico-ştiinţific ce lucrează în subordinea CNSSU care, împreună cu INSP, vor evalua tot ceea ce ţine de evoluţia bolii, de statistica înregistrată în Suceava şi de perspectiva ridicării acestei carantine pentru Suceava", a precizat Marcel Vela.

Oficialul a mai explicat, fiind întrebat de o persoana privind perspectiva revenirii din Marea Britanie, că zborurile între România şi alte ţări se vor relua în funcţie de situaţia din ţara respectivă.

Anglia pentru moment este în zona roşie, în momentul în care va fi în zona galbenă, nu veţi mai sta în carantină, se va impune izolarea la domiciliu. Dacă Anglia va rămâne încă două săptămâni, o lună în zona roşie, atunci carantina este o metodă prin care epidemiologii susţin că se pot opri cât mai eficient infecţiile cu coronavirus în rândul cetăţenilor care locuiesc în România", a arătat Marcel Vela.

Citește și:

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG