Linkuri accesibilitate

Versiunea mai modernă și „mai letală” a tancului american Abrams va ajunge în Ucraina


Pentagonul a confirmat că va trimite Ucrainei 31 de tancuri Abrams, versiunea îmbunătățită M1A2, dar că va dura „luni pentru a le transfera”.
Pentagonul a confirmat că va trimite Ucrainei 31 de tancuri Abrams, versiunea îmbunătățită M1A2, dar că va dura „luni pentru a le transfera”.

SUA vor trimite tancul M1A2 Abrams în Ucraina, care are capacități îmbunătățite semnificativ în comparație cu modelul anterior M1A1, relatează CNN.

Secretarul de presă adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh, a confirmat joi că SUA vor trimite Ucrainei versiunea M1A2 a tancului Abrams. Ea a spus că SUA nu „au aceste tancuri disponibile în exces în stocurile americane” și că va dura „luni pentru a transfera” tancurile în Ucraina.

M1A2 este o actualizare semnificativă față de vechiul M1A1, mai ales datorită faptului că A2 rulează pe un sistem digital, spre deosebire de sistemul analogic al lui A1.

Este „diferența dintre un telefon cu plug-in - telefon cu disc - și acel iPhone pe care îl ai în mână”, a explicat generalul în retragere al armatei Robert Abrams, fostul comandant al Forțelor SUA din Coreea, al cărui tată a dat numele acestor tacuri.

Președintele american Joe Biden a anunțat miercuri că 31 de tancuri Abrams vor fi trimise în Ucraina după zile de dicuții între SUA și aliații săi.

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri de la Casa Albă că tancurile vor „îmbunătăți capacitatea Ucrainei de a-și apăra teritoriul și de a-și atinge obiectivele strategice”.

Președintele SUA: Trimitem Ucrainei 31 de tancuri Abrams
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:05 0:00

Oficialii nu au dezvăluit încă ce variantă de tanc vor alege, iar șeful de achiziții al armatei, Doug Bush, a declarat marți reporterilor că decizia este încă în deliberare.

Pe lângă partea digitală, versiunea mai nouă a tancului, M1A1, este „semnificativ” mai letală decât A1, a spus generalul Robert Abrams. Include un vizor termic independent al comandantului. În timp ce înainte, doar trăgătorul avea un vizor termic, acum are și comandantul tancului unul, permițându-le să ajute la scanarea și identificarea țintelor.

Sistemul digital permite, de asemenea, echipajului tancului să efectueze propriile diagnostice la bord, a spus Abrams, în loc să aștepte ca mecanicii să efectueze teste pentru a determina orice probleme care apar.

M1A2 este „mult superior în letalitate, durabilitate și mobilitate” față de orice are Rusia pe câmpul de luptă.

Nu este clar care variantă a tancului A2, dintre care sunt trei, va fi aleasă. Singh a refuzat să spună în timpul briefingului de la Pentagon de joi, iar Douglas Bush a refuzat să spună miercuri.

Bush a adăugat că îngrijorările legate de logistică și întreținere pentru fiecare variantă – care fuseseră adesea citate ca motiv pentru care SUA ezitau să trimită Abrams – nu vor cântări prea mult asupra deciziei.

El a explicat, de asemenea, că Armata nu produce tancuri noi de la zero și, în schimb, a modificat modelele mai vechi existente. „Asta nu înseamnă că este neapărat ușor sau rapid”, a adăugat el, dar în prezent nu trebuie să fie construite de la zero.

XS
SM
MD
LG