Linkuri accesibilitate

Vicepremierul Dan Barna, invitat să dea explicații la DLAF


DLAF îl verifică pe Dan Barna pentru proiectele cu fonduri europene desfășurate de firma sa de consultanță înainte să intre în politică

Vicepremierul Dan Barna a fost invitat la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF) în legătură cu reportajul apărut pe RiseProject despre proiectele pe care le-a desfășurat liderul USR prin firma de consultanță pe care a deținut-o înainte de a intra în politică.

Am spus în numeroase interviuri că sunt complet disponibil și vreau să clarific orice chestiune legată de activitatea antreprenorială pe care am desfășurat-o înainte de a intra în politică. În aceste zile solicitarea mea a dat roade și am primit o invitație de la DLAF pentru, și citez, aflat în verificare. Era foarte bine dacă această invitație nu s-ar fi lăsat atât așteptată - am solicitat chiar eu acest lucru încă din campania de la prezidențiale din 2019, când s-au speculat din păcate enorm de multe neadevăruri în spațiul public”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Liderul USR a arătat că va da curs invitației pentru a putea lămuri suspiciunile ce planează asupra sa.

Acum sper că odată cu această invitație, pe care o voi onora cu încredere, să se lămurească toate aspectele, iar verificarea începută în campania electorală să își încheie parcursul și să scurteze drumul adevărului către lumină. Adevărul, onestitatea și transparența au caracterizat întreaga mea carieră - în politică și înainte - iar prezența mea la DLAF este exact garanția că asta nu este un slogan, ci un crez”, conchide Barna.

Rise Project a publicat, în 2019, un articol în care vorbea despre firma lui Dan Barna și mai multe proiecte care au eșuat, afirmând că liderul USR este „supervizorul senin al unor fraude şi conflicte de interese cu fonduri UE”.

În replică, Dan Barna a cerut ca DLAF să trimită de urgenţă documentele la DNA, pentru că ştie că „asta e comanda politică pe care au primit-o”. El menţiona că nu sunt nereguli în acele proiecte, că a răspuns deschis tuturor întrebărilor tuturor celor care au solicitat detalii despre acest subiect.

Președintele USR a dezvăluit într-un interviu pentru Europa Liberă că furnizorii din perioada în care era consultant pentru mai multe proiecte cu fonduri europene au primit solicitări și întrebări din partea Departamentului de luptă antifraudă (DLAF).

Dan Barna se declară surprins că după campania prezidențială, moment în care subiectul a apărut în spațiul public, nu a fost contactat vreodată pentru a da explicații, iar subiectul a reapărut abia în campania pentru parlamentare. El susține că pe numele său nu există nici un dosar la DNA.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG