Linkuri accesibilitate

Viceprimarul Aurelian Bădulescu despre ”lotul 16-17-18 martie”: ”Sunt cei veniți cu avionul din Italia, care au infectat toată Suceava”


Aurelian Bădulescu, viceprimar București
Aurelian Bădulescu, viceprimar București

Viceprimarul Aurelian Bădulescu susține, într-o declarație pentru Europa liberă, că majoritatea celor care au venit cu avioanele din Italia în România în perioada 16-17-18 martie erau infectați cu coronavirus. Doar 20 de persoane au spus adevărul, adică de unde vin, au fost băgați în carantină, testați și au ieșit pozitiv, ceilalți au mințit și au plecat spre Moldova. Bădulescu declară că ”lotul 16-17-17 a infectat Suceava”.

În București, toate cele 650 de persoane aflate în carantină au fost testate,, iar 14 au ieșit pozitive.”Toate sunt din acel lot”, spune viceprimarul Bădulescu.

”Toți cei carantinați au fost testați, din 650 de persoane au ieșit pozitive 14 persoane. Sunt exact persoanele care au făcut parte din lotul 16-17-18, care a îmbolnăvit toată Moldova. Sunt persoanele venite cu avioane din Italia în perioada 16-18 martie, din care mulți erau contaminați. Avionul avea 150 de pasageri, toți veneau din Italia dar pe alte rute, Franța sau Germania, de exemplu. Din 150 doar 20 au spus adevărul, că vin din Italia, au fost testați și au intrat în carantină, toți au ieșit pozitivi. Ei ne-au spus că ceilalți au mințit, că vin tot din Italia. Noi am avertizat că au mințit când au intrat în țară și Poliția nu a luat nicio măsură. Cred că ei au infectat Suceava, pentru că ceilalți din avion au ieșit pozitiv la noi la centre. Spre Moldova, Suceava, din lotul acesta s-au dus peste 100 de oameni, toți tineri”, declară Aurelian Bădulescu pentru Europa Liberă.

P Până în acest moment, în Suceava au murit 8 persoane infectare cu COVID 19. Nelu Tătaru, numit joi ministru al Sănătății după demisia lui Victor Costache, 170 de pacienți și cadre medicale din Spitalul Județean Suceava sunt pozitivi.Dintre aceștia 90 sunt din Suceava, dar mulți alții așteaptă rezultatele.

Numărul total de infectări confirmate în România a urcat joi la 1029, iar 123 sunt noile cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore, dintre care 23 sunt în stare gravă.

XS
SM
MD
LG