Linkuri accesibilitate

Un tanc rusesc distrus, în orașul Izium, recent eliberat de sub ocupația rusească. Atacul asupra Ucrainei continuă
Un tanc rusesc distrus, în orașul Izium, recent eliberat de sub ocupația rusească. Atacul asupra Ucrainei continuă

Războiul din Ucraina | Lukașenko spune că România ar putea avea soarta Ucrainei. Serviciile secrete rusești au torturat locuitori din Harkov

Ziua 207 a invaziei. Peste 440 de cadavre găsite îngropate în pădurea de la Izium aveau mâinile legate la spate

13:47 18.9.2022

165 de nave cu 3,7 milioane de tone de produse agricole la bord au părăsit Ucraina

Un total de 165 de nave cu 3,7 milioane de tone de produse agricole la bord au părăsit Ucraina în baza unui acord negociat de Națiunile Unite și Turcia pentru a debloca porturile maritime ucrainene, a anunțat ministerul ucrainean al infrastructurii.

Ministerul a declarat că 10 nave cu 169.300 de tone de produse agricole urmează să părăsească porturile ucrainene de la Marea Neagră, relatează Reuters.

13:46 18.9.2022

Avertismentul lui Biden către Putin împotriva folosirii armelor nucleare

Președintele SUA, Joe Biden, l-a îndemnat pe omologul său rus, Vladimir Putin, să nu folosească arme tactice nucleare sau chimice în urma eșecurilor din Ucraina.

Întrebat de CBS ce i-ar spune lui Putin dacă s-ar gândi să folosească astfel de arme, Biden a spus: „Nu. Nu. Nu. Ar schimba fața războiului, cum nimic nu a mai făcut-o de la cel de-al doilea război mondial.”

Biden a spus că răspunsul SUA va fi „consecvențial”, dar a refuzat să ofere detalii.

13:43 18.9.2022

Ministerul britanic al apărării: Rusia atacă infrastructura civilă a Ucrainei pentru a-și compensa eșecul

Rusia a reacționat la eșecurile sale militare de săptămâna trecută prin creșterea atacurilor cu rachete asupra infrastructurii civile, chiar dacă acestea nu au niciun impact militar, arată un raport de informații al Ministerului Britanic al Apărării.

Într-o postare pe Twitter se spune că mișcarea are scopul de a distruge moralul poporului ucrainean.

Putin a promis că își va continua atacul asupra Ucrainei și a avertizat că Moscova ar putea intensifica atacurile asupra infrastructurii vitale a țării dacă forțele ucrainene vor viza instalațiile din Rusia.

Putin a spus că „eliberarea” întregii regiuni din estul Donbasului a Ucrainei rămâne principalul obiectiv militar al Rusiei și că nu vede că este nevoie să-l revizuiască.

„Nu ne grăbim”, a spus el, după întâlnirea Organizației de Cooperare din Shanghai de la Samarkand.

13:29 18.9.2022

Marea Britanie: Putin „a eșuat în toate obiectivele sale strategice militare”

Vladimir Putin „eșuează în toate obiectivele sale strategice militare”, a spus șeful Statului Major al Apărării din Regatul Unit, Sir Tony Radakin.

El a spus că este probabil că conflictul „se va continua pentru mult timp”, în ciuda succeselor recente ale forțelor militare ucrainene.

„De la bun început, am spus că aceasta a fost o eroare strategică a președintelui Putin și erorile strategice duc la consecințe strategice. Și în acest caz, este un eșec strategic. Putin eșuează în toate obiectivele sale strategice militare. A vrut să subjugă Ucraina, asta nu se va întâmpla. El a vrut să preia controlul asupra capitalei, am văzut că asta a fost învins. Am văzut că a vrut să slăbească NATO. NATO este acum mult mai puternică, iar Finlanda și Suedia i se alătură. Vrea să rupă fermitatea internațională. Ei bine, de fapt, asta s-a consolidat în această perioadă, și el este sub presiune, problemele lui cresc”, a spus Radakin pentru BBC, întrebat despre situația din Ucraina.

„Întotdeauna a avut o problemă în ceea ce privește dotarea cu oameni a echipamentelor pe care le are. Nu are suficientă forță de muncă. Forțele lui terestre sunt slabe. Și vedem, de asemenea, forțe ale armatei ucrainene magnifice, care au fost curajoase, luptă pentru țara lor și au îmbrățișat sprijinul internațional pe care noi toți îl oferim”, a încheiat el.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG