Linkuri accesibilitate

Un tanc rusesc distrus, în orașul Izium, recent eliberat de sub ocupația rusească. Atacul asupra Ucrainei continuă
Un tanc rusesc distrus, în orașul Izium, recent eliberat de sub ocupația rusească. Atacul asupra Ucrainei continuă

Războiul din Ucraina | Lukașenko spune că România ar putea avea soarta Ucrainei. Serviciile secrete rusești au torturat locuitori din Harkov

Ziua 207 a invaziei. Peste 440 de cadavre găsite îngropate în pădurea de la Izium aveau mâinile legate la spate

13:46 18.9.2022

Avertismentul lui Biden către Putin împotriva folosirii armelor nucleare

Președintele SUA, Joe Biden, l-a îndemnat pe omologul său rus, Vladimir Putin, să nu folosească arme tactice nucleare sau chimice în urma eșecurilor din Ucraina.

Întrebat de CBS ce i-ar spune lui Putin dacă s-ar gândi să folosească astfel de arme, Biden a spus: „Nu. Nu. Nu. Ar schimba fața războiului, cum nimic nu a mai făcut-o de la cel de-al doilea război mondial.”

Biden a spus că răspunsul SUA va fi „consecvențial”, dar a refuzat să ofere detalii.

13:47 18.9.2022

165 de nave cu 3,7 milioane de tone de produse agricole la bord au părăsit Ucraina

Un total de 165 de nave cu 3,7 milioane de tone de produse agricole la bord au părăsit Ucraina în baza unui acord negociat de Națiunile Unite și Turcia pentru a debloca porturile maritime ucrainene, a anunțat ministerul ucrainean al infrastructurii.

Ministerul a declarat că 10 nave cu 169.300 de tone de produse agricole urmează să părăsească porturile ucrainene de la Marea Neagră, relatează Reuters.

13:49 18.9.2022

Pe agenda ONU: Invazia Ucrainei de către Rusia și o criză alimentară globală agravată de război

Invazia Ucrainei de către Rusia și o criză alimentară globală agravată de război vor fi în centrul atenției liderilor mondiali atunci când se vor reuni la Organizația Națiunilor Unite la New York în această săptămână.

„Ar fi naiv să credem că suntem aproape de posibilitatea unui acord de pace”, a spus secretarul general al ONU, António Guterres, înainte de reuniunea la nivel înalt a adunării generale a ONU, formată din 193 de membri, care începe marți.

„Șansele unui acord de pace sunt minime, în prezent”, a adăugat el.

13:55 18.9.2022

Ofițerii serviciului secret rus au torturat locuitori din Kupiansk/Harkov

Serviciul de securitate al Ucrainei a declarat că ofițerii Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSU) au torturat locuitori din Kupiansk, un oraș din regiunea Harkov.

Kiev Independent relatează că, atunci când ofițerii FSU se aflau în Kupiansk, pe atunci ocupat, au torturat locuitori și i-au amenințat că îi vor trimite pe câmpurile minate și le vor ucide familiile.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG