Linkuri accesibilitate

Victor Ponta anunță fuziunea partidului Pro România cu USR.Care va fi numele noului partid?


Victor Ponta, președinte Pro Romania
Victor Ponta, președinte Pro Romania

Europa Liberă își cere scuze pentru ideea de a atrage atenția asupra fenomenului fake news, prin postarea unui articol fake news. Ideea s-a dovedit inadecvată și a stârnit controverse. Roșia Today este și va rămâne o rubrică de pamflet și umor.

Textul la care ne referim și pentru care ne cerem scuze

Președintele partidului Pro România, Victor Ponta, anunță într-un comunicat trimis Roșia Today că a decis reorientarea partidului pe care îl conduce spre o nouă ideologie și strategie de comunicare.

Acesta spune că vrea să transmită un mesaj puternic și clar celor care se așteptau ca membrii Pro România să adere din nou la PSD sau să-i susțină pe aceștia la guvernare după toate emoji-urile de „Furios” pe care le-au primit aceștia pe Facebook.

Ne-am săturat să tot fim asociați cu PSD, lumea să spună că suntem unii și aceiași. De aceea, comitetul executiv a votat fuziunea cu USR pentru a transmite un mesaj puternic care cu siguranță va genera vâlvă pe rețelele sociale” spune Victor Ponta într-o postare pe Facebook.

Acest anunț surprinzător vine în contextul în care USR alături de PLUS au obținut aproape 22% din voturi la alegerile europarlamentare din 2019, doar puțin sub PSD.

În comunicatul oficial se mai menționează ca motive ale deciziei și faptul că membrii Pro România primesc insistent cereri de prietenie de la membri PSD și au dorit să comunice categoric faptul că nu mai vor o relație închisă.

---

Ne scuzi că întrerupem programul obișnuit.

Probabil titlul ți-a atras atenția și te-a făcut să dai click, nu?

Dar deja ai realizat că e vorba de o glumă.

Însă câți români ar distribui astfel de știri, sau le-ar comenta, fără să le citească măcar?

De ce doar pe 1 aprilie verificăm de două ori orice lucru auzim sau citim?

La urma urmei, cu toții știm că trebui să verificăm știrile înainte de a le comenta sau de a le da mai departe.

Ce spui, vrei să te implici într-o campanie care să ajute românii românii în acest sens?

Această postare face parte din campania #RoșiaToday, o inițiativă a Europei Libere de promovare a jurnalismului independent.

Te invităm să te alături și tu acestei campanii.

Cum o poți face?

Campania presupune crearea a 1 sau 2 postări pe Social Media sau pe website-ul propriu cu un anunț surprinzător ce pare a fi adevărat la o primă vedere, dar apoi se dovedește că este o glumă (similar cu cele de 1 aprilie).

Scopul este să surprindem oamenii, să îi facem uimiți de „anunț”, doar pentru ca la final, sau într-o postare ulterioară, să explicăm faptul că a fost o glumă și să îi încurajăm să rămână și pe viitor la fel de alerți.

De asemenea, asigură-te că folosești hashtagul #RoșiaToday pentru a evidenția că postarea ta face parte din campanie și pentru a putea fi găsită.

Aici ai mai multe detalii despre campanie.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG