Linkuri accesibilitate

Victor Ponta bate palma cu PNL și susține moțiunea de cenzură. Cu ALDE încă se poartă tratative


„Dacă actualii conducatori ai PSD nu se trezesc si duc guvernarea mai departe la dezastru - suntem obligați să acționăm”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a anunțat că s-au purtat negocieri și cu partidul lui Victor Ponta, Pro România, și că a obținut un „angajament ferm” din partea acestuia că va susține moțiunea de cenzură.

„Am vorbit cu USR, PMP, ALDE, PRO România, UDMR și minorități. După întâlnirea cu Pro România putem spune că din partea acestora există angajament ferm pentru semnarea moțiunii de cenzură”, a spus, luni, Raluca Turcan.

Liberala a anunțat că PNL va relua discuțiile și cu ALDE, urmând să li se pună la dispoziție textul moțiunii „armonizat cu Pro România și UDMR. Vom depune moțiunea de cenzură cu încrederea că toate delimitările publice se vor concretiza în vot împotriva acestui guvern”.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că va vota moțiunea de cenzură, cu toate acestea el nu mai are partidul sub control, existând mari nemulțumiri față de ieșirea de la guvernare. Primul test se va da marți în parlament, când se așteaptă votul pentru șefia Senatului, funcție pentru care premierul Dăncilă a anunțat că îl susține pe Teodor Meleșcanu.

La rândul său Victor Ponta a scris pe pagina sa de Facebook că Pro România se va lupta „pentru o bună guvernare” și, în acest context, se vede „obligată să acționeze”.

„Dacă actualii conducatori ai PSD nu se trezesc si duc guvernarea mai departe la dezastru - suntem obligați să acționăm”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Și președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat sâmbătă că actuala criză politică trebuie rezolvată foarte repede şi că formațiunea pe care o conduce va vota o eventuală moţiune de cenzură depusă de Opoziţie.

Kelemen Hunor este de părere că actuala situaţie politică trebuie rezolvată cât mai repede deoarece România riscă să piardă încrederea partenerilor internaţionali.

„Dacă nu va obţine 233 de voturi, trebuie să plece, asta e situaţia, prin moţiune de cenzură sau fără moţiune de cenzură, dar repede trebuie rezolvată această problemă. Şi trebuie rezolvată pe termen scurt, până la sfârşitul anului, pentru că trebuie un proiect de buget, trebuie o rectificare de buget”, a spus Kelemen Hunor.

Opoziția are nevoie de 233 de voturi pentru a putea trece moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG