Linkuri accesibilitate

Victor Ponta: Pro România îl susține pe independentul Mircea Diaconu la prezidențiale.


Victor Ponta se pregătește de o alianță cu ALDE și speră să susțină în comun același candidat: Mircea Diaconu.
Victor Ponta se pregătește de o alianță cu ALDE și speră să susțină în comun același candidat: Mircea Diaconu.

Fostul premier Victor Ponta a anunțat, luni, că formațiunea pe care o conduce îl va susține pe candidatul independent Mircea Diaconu care a anunțat duminică faptul că intră în cursa pentru alegerile prezidențiale.

„Majoritatea covârșitoare a fost de părere că putem să îl susținem pe Mircea Diaconu la președinția României pentru că e un candidat altfel”, a spus fostul premier.

Totodată, Victor Ponta a precizat că Mircea Diaconu „nu va fi membru de partid, nu îl chemăm la ședințele de partid, nici nu cred că vine (...) Nu vrem să îl facem din candidat independent un candidat politic, dar va avea tot sprijinul nostru pentru aceste alegeri”.

”Diaconu chiar nu are sfori, din punct de vedere politic mi se pare chiar prea independent. E un candidat al poporului. Sper să intre în turul 2. Dacă mă uit în Ucraina, chiar are șanse”, a mai spus Ponta.

Cât despre eventuala colaborare cu ALDE, liderul Pro România s-a limitat să spună că în condițiile în care și partidul condus de Călin Popescu-Tăriceanu ar decide să îl suțină pentru prezidențiale tot pe Mircea Diaconu, atunci „ar fi două partide care susțin același candidat și trebuie să muncim împreuna pentru același candidat”.

În schimb, dacă ALDE va decide să iasă de la guvernare, atunci colaborarea s-ar putea extinde și dincolo de candidatura lui Mircea Diaconu.

”Dacă ies de la guvernare, colaborarea noastră poate fi și dincolo de domnul Diaconu. Dacă în loc de 30 de parlamentari câți suntem acum vor fi 60 șansele sunt duble să pice guvernul Dăncilă.

Victor Ponta a precizat că decizia este la ALDE: ”putem să fim de aceeași parte a baricadei, în Opoziție.”

În altă ordine de idei, Ponta s-a arătat surprins de anunțul lui Ludovic Orban de a depune po moțiune de cenzură.

”Cred că Orban ori face un joc ascuns, un blat, ori a vorbit aiurea. De ce să depui moțiune dacă guvernul trebuie să vină în parlament să ceară votul pentru restructurare?”

Reamintim că Mircea Diaconu a mai candidat ca independent la alegerile europarlamentare din 2014, când a obținut 7,81%, fiind însă sprijinit de Antena 3.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG