Linkuri accesibilitate

Victor Ponta revine în PSD și deschide lista organizației din Dâmbovița la Camera Deputaților


De mai bine de un an, Victor Ponta este consilierul onorific al premierului Marcel Ciolacu, liderul PSD și candidatul partidului la alegerile prezidențiale.
De mai bine de un an, Victor Ponta este consilierul onorific al premierului Marcel Ciolacu, liderul PSD și candidatul partidului la alegerile prezidențiale.

Fostul premier şi președinte social democrat Victor Ponta deschide lista candidaţilor PSD Dâmboviţa pentru Camera Deputaţilor. Propunerea a fost validată la conferinţa extraordinară de duminică a filialei județene a PSD Dâmbovița.

„Am primit pentru că vreau să fac tot ce ține de mine ca Marcel Ciolacu să fie ales președinte și PSD să câștige alegerile”, a declarat Ponta în timpul Conferinței Extraordinare a PSD Dâmbovița, organizată duminică.

Conform informațiilor publicate de filiala județeană PSD Dâmbovița, la Camera Deputaţilor, Victor Ponta ocupă primul loc, urmat de Laurențiu Neculaescu - preşedinte Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), actualul deputat Carmen Holban, actualul deputat Radu Popa și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionut Savoiu.

La Senat, lista de candidaţi a PSD Dâmboviţa este deschisă de actualul senator de Dâmboviţa Titus Corlățean, urmat de prefectul Claudia Gilia și rectorul Universităţii Valahia Târgovişte Salisteanu Ioan Corneliu.

Prim ministru între 2012 – 2015, candidat la președinție din partea PSD în 2014, învins în al doilea tur de Klaus Iohannis, Ponta a fost exclus din PSD în iunie 2017, după ce a devenit secretar general al Guvernului în cabinetul Grindeanu.

În 2015, a fost trimis în judecată împreună cu asociatul său, Dan Șova, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani în dosarul Turceni-Rovinari, companie pentru care acordaseră consultanță.

În 2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis achitarea celor doi.

Alături de Daniel Constantin, Ponta a fondat Partidul ProRomânia. A revenit în prima linie a politicii în august 2023, când premierul Marcel Ciolacu l-a numit consilier onorific.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Cezar Amariei

    A intrat în echipa Europa Liberă în mai 2023. Jurnalist cu peste 20 de ani de experiență, a colaborat cu unele dintre cele mai importante trusturi media naționale (Mediafax, Adevărul, ProTV, Gândul).

    Specializat în materiale de autor, analize, anchete, sinteze, reportaje, interviuri.

XS
SM
MD
LG