Linkuri accesibilitate

VIDEO „Infernul mizeriei” la un spital de boli psihice / Pintea anunță „o listă neagră” cu spitale


VIDEO „Infernul mizeriei” de la Spitalul de Boli Psihice Borșa (jud. Cluj)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:30 0:00

VIDEO „Infernul mizeriei” de la Spitalul de Boli Psihice Borșa (jud. Cluj)

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat o filmare cu condiții greu de suportat la Spitalul de Boli Psihice Borșa, județul Cluj. În aceeași zi, ministrul sănătății anunță că va întocmi o „listă neagră” cu spitalele publice care nu își fac treaba cum ar trebui.

„Nu am văzut așa ceva niciodată, nicăieri, în niciun film horror! 179 de bolnavi cu probleme psihice înghesuiți în camere insalubre, într-o clădire veche de 200 de ani, retrocedată Bisericii Reformate de către moștenitorii familiei Banffy. 22 de bolnavi într-o cameră. Un infern al mizeriei cu neputință de descris în cuvinte. (...) Nu vă puteți imagina ce infern am găsit! Nu aveți cum...”, scrie deputatul Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook.

În contextul scandalului de la Săpoca, ministrul sănătății Sorina Pintea a precizat, miercuri, că va întocmi o „listă neagră” a spitalelor care au primit alocări bugetare pentru investiții și care, nici până în momentul de față, nu au demarat nici măcar procedurile aferente. Ministrul a precizat și că vor fi aplicate sancțiuni, conform Mediafax.

Sorina Pintea a precizat, miercuri, că sunt spitale în țară pentru care Ministerul Sănătății a făcut alocări bugetare pentru achiziții, însă în unele dintre ele, în prezent, nu sunt declanșate nici măcar procedurile.

„Am să fac o listă neagră a celor care nu au înțeles ce au de făcut. Și nu vorbim de subordonarea spitalelor Ministerului Sănătății sau consiliilor județene. Vorbim de spitalele sistemului public din România”, a spus ministrul.

Potrivit aceleiași surse, vor fi aplicate și sancțiuni: „Există niște măsuri coercitive pe care le vom lua dacă nu putem noi - pentru că nu sunt în subordinea ministerului - atunci vom transmite Consiliilor Județene”.

Ministrul Sănătății a precizat că, deși au fost alocate fonduri pentru investiții, în anumite spitale, acestea nu au fost făcut nici până în prezent.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG