Linkuri accesibilitate

VIDEO. Jandarmii au făcut liniște la vizita lui Dragnea. Mai mulți protestatari, ridicați de pe stradă


Jandarmii au ridicat zece persoane care se pregăteau să protesteze la sosirea liderului PSD, Liviu Dragnea, la Topoloveni, în ciuda faptului că aceștia manifestau pașnic și nu au refuzat să se legitimeze.

Jandarmii au ridicat 10 protestatari din fața Casei de Cultură din Topoloveni, județul Argeș, unde liderul PSD Liviu Dragnea a venit într-o vizită, pentru a se întâlni cu membrii de partid.

Din imaginile filmate de protestari, unul dintre ei fiind corespondent al televiziunii online Rezistența TV, se vede cum forțele de ordine nu oferă explicații pentru îndepărtarea protestatarilor, unul dintre jandarmi spunând chiar că Liviu Dragnea se află „în vizită privată”.

Mai mulți protestatari au dorit să se legitimeze, oferindu-le jandarmilor actul de identitate, însă în ciuda acestui fapt au fost duși la dube și urcați în ele, pentru a fi duși la poliție. Protestatarii au fost duși la postul de poliție din Topoloveni, unde nu li s-a oferit vreo explicație legală, conform stiridepitesti.ro.

„Zece persoane care afişau bannere au fost ridicate de către forţele de ordine şi conduse la secţia Poliţiei Topoloveni pe motiv că participau la o adunare publică nedeclarată, după care au refuzat să părăsească zona la solicitarea forţelor de ordine. Au fost conduse la secţia de poliţie pentru stabilirea identităţii şi luarea măsurilor legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, Ionel Flavius Tănase, conform Agerpres.

Cele 10 persoane vor fi amendate pentru că au participat o adunare publică nedeclarată, conform unui comunicat al Jandarmeriei Argeș.

Reacția forțelor de ordine vine după ce, recent, ministrul de Interne Carmen Dan a făcut un apel la încetarea „contramanifestațiilor” din timpul acțiunilor electorale ale PSD, spunând chiar că poliția și jandarmeria analizează deschiderea unor acțiuni penale împotriva protestatarilor anti-PSD.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG