Linkuri accesibilitate

VIDEO.Protest la Iași pentru demiterea lui Tudorel Toader din fruntea Universității A.I. Cuza, în prezența președintelui CJUE


Protestatarii au cerut demisia lui Tudorel Toader după ce au intrat în aula unde se aflau judecători de la Curtea Europeană de Justiție de la Luxembourg
Protestatarii au cerut demisia lui Tudorel Toader după ce au intrat în aula unde se aflau judecători de la Curtea Europeană de Justiție de la Luxembourg

Asociația Reset, de la Iași, alcătuită în mare parte din studenți și absolvenți ai Universității A.I. Cuza din Iași, unde Tudorel Toader a revenit ca rector, a organizat un protest în ziua în care se desfășoară o conferință la care participă membri ai Curții Europene de Justiție.

Protestatarii i-au cerut demisia lui Tudorel Toader, după ce au pătruns în aula în care se desfășoară reuniunea. În aulă se află printre participanți, Victor Ciorbea, avocat al poporului, și Lia Savonea, președinta CSM.

Inițial, protestatrii au anunțat pe facebook că îi așteaptă pe cei interesați în fața Universității Cuza din Iași pentru a-i întâmpina pe președintele Curții de justiție a Uniunii Europene și multe alte oficialități europene din domeniul justiției. ”La acest eveniment va participa și o parte din „floarea cea vestită” a justiției românești, cea care a săpat în doi ani și jumătate la temelia statului de drept din Romania: omniprezentul și eternul rector, Tudorel Toader, absentul și călătorul Victor Ciorbea, precum și președinta CSM, Lia Savonea.
Nu putem rata acest eveniment fără a ne transmite mesajul pe care de doi ani și jumătate îl strigam. Reprezentanții UE trebuie să afle că Tudorel Toader a fost complicele unor penali și că nu a plecat decât atunci când a fost dat afară. Tudorel Toader nu se poate preface că doi ani din cariera lui nu există și că în acest timp nu a făcut decât să fie în slujba unei coaliții toxice pentru democrația din România. Faptul că nu a fost în totalitate servantul perfect și nu a mers până la capăt cu demolarea justiției nu-l absolvă de vină: răul pe care l-a făcut sistemului judiciar nu-l face nici disident și nici erou, cum va încerca din nou să pozeze. Deja simpla revenire pe „tronul” de rector a reprezentat o nouă insultă înghițită în mod regretabil de Senatul și colectivul de la Universitatea Cuza din Iași. El este un contra-model pentru studenți și pentru viitorii magistrați pe care îi formează.

Iașul nu uită și nu iartă că prestigiul unei instituții simbol a fost știrbit și subminat prin rămânerea, dar mai ales prin revenirea în funcție a unui rector care nu are nimic de-a face cu profesionalismul, verticalitatea și moralitatea”, se mai arată în mesajul organizatorilor.

Și în luna februarie, în timpul protestelor magistraților față de modificările legislației judiciare, pe treptele Universității din Iași au fost organizate proteste la adresa lui Tudorel Toader, la care se solicita demisia acestuia din funcția de ministru al Justiției, ca și din cea de rector al Universității. Pe timpul mandatului de ministru, Toader și-a păstrat postul de rector, fără să organizeze alegeri pentru înlocuirea sa. Tot în acest timp, fiul lui Toader a devenit cadru didactic al universității ieșene.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG