Linkuri accesibilitate

Viktor Orban: Lumea germană este mai coruptă decât Ungaria


Viktor Orban

Supărat de raportul UE în care Ungaria este criticată pentru lipsa măsurilor privind corupția, premierul maghiar Viktor Orban continuă conflictul verbal cu Uniunea Europeană care se manifestă de câțiva ani în teme precum declinul democrației, politica privind migrația sau îngrădirea libertății de exprimare a presei sau organizațiilor non-guvernamentale.

Ultimul episod a avut loc vine când Viktor Orban a replicat acuzațiilor privind corupția lansate de vicepreședinte Parlamentului European, Katarina Barley, prin a afirma că „lumea germană (nr. de unde provine Barley) este mai coruptă decât Ungaria", conform Hungary Today.

El a menționat cazurile de spălare de bani în care este implicată Deutsche Bank și mai arătat că mai multe bănci scandinave au fost acuzate de dare de mită.

Viktor Orban a mai numit acuzațiile de corupție la adresa Ungariei drept „un reflex al stângii" de a acuza de corupție politicienii de dreapta.

Liderul de la Budapesta a adăugat că respinge „vesticii care iau poziția că ei sunt fără de eroare" când vine vorba de corupție, „doar prin virtutea faptului de a fi vestici" în timp ce acuză Europa Centrală că este coruptă „doar pentru că sunt Europa Centrală".

„Acest lucru nu este conform cu realitatea. Nimeni nu este fără de eroare și nimeni nu este vinovat până nu se demonstrează", a afirmat Viktor Orban insistând că Ungaria a utilizat cu „bună credință" fondurile europene.

El a revenit și inamicul său clasic George Soros pe care l-a acuzat că se află în spatele atacurilor internaționale la adresa Ungariei și că „a cumpărat politicieni din Vest".

„Atâta timp cât Soros are o influență uriașă asupra Uniunii Europene, trebuie să spunem că uniunea e coruptă", a mai arătat Viktor Orban.

În raportul prezentat de Comisia Europeană, se semnalează problemele de corupţie din Bulgaria, Slovacia, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria şi Malta.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG