Linkuri accesibilitate

Viorica Dăncilă îl cheamă pe Klaus Iohannis duminică la TVR la dezbatere electorală


Viorica Dăncilă îl acuză pe Klaus Iohannis de „aroganță monstruoasă” pentru că refuză să participe alături de fosta șefă a Guvernului la o confruntare electorală
Viorica Dăncilă îl acuză pe Klaus Iohannis de „aroganță monstruoasă” pentru că refuză să participe alături de fosta șefă a Guvernului la o confruntare electorală

Viorica Dăncilă îl provoacă pe Klaus Iohannis la o dezbatere la Televiziunea publică, alături de ea, care să aibă loc duminică.

Într-un discurs în care l-a acuzat de „aroganță monstruoasă”, Dăncilă a spus că Iohannis fie se teme de „confruntarea cu eșecul propriului său mandat” fie îi sfidează pe români. Viorica Dăncilă a spus că președintele „trăiește în stratosferă, unde doar liberalii mai locuiesc. Dealtfel, Dăncilă l-a acuzat pe Iohannis în mai multe rânduri că le-a mulțumit doar celor care l-au votat și că nu îi ia în seamă pe toți românii.

„Este normal, corect și democratic să existe o dezbatere. În 2014 ne spunea că o dezbatere e absolut necesară și așteptată de toți românii. Se pare că multe s-au schimbat, dacă ne spune că nu mai e nevoie”, a spus Viorica Dăncilă, la o oră distanță de conferința de presă la care Klaus Iohannis a explicat de ce nu va participa la o dezbatere alături de candidata PSD și la care a anunțat că va organiza o dezbatere electorală fără Viorica Dăncilă, cu politologi, lideri de opinie și jurnaliști.

Declarațiile Vioricăi Dăncilă

  • În curând, ne va spune că nu e nevoie ca românii să se exprime prin vot
  • Își arogă meritele pentru organizarea alegerilor în Diaspora, deși știm că măsurile aparțin Guvernului Dăncilă.
  • Domnul Iohannis se vede undeva în stratosferă, deasupra tuturor cetățenilor acestei țări și a voturilor lor, deasupra celorlalți candidați, principiilor democrației, Constituției și se teme de o confruntare directă cu mine.
  • Realitatea este că o dezbatere ar demonta imediat toată propaganda și mizeriile despre mine și PSD. Proababil de aici acest refuz. Eu însă sunt un om răbdător, îl aștept pe domnul Iohannis să găsească înțelepciunea, tăria și bărbăția de a accepta invitația mea.
  • Am văzut că după Guvernul său, comisarul său și Parlamentul său vrea și dezbaterea sa. Probabil la sediul PNL cu membrii de partid, nu?
  • Am primit din partea TVR o invitație pe care eu am acceptat-o. Mi se pare normal ca dezbaterea să aibă loc la televiziunea publică, unde poate fi văzut de toți românii. Am văzut că duminică nu are nimic în program.
  • N-a râs nimeni la această glumă, cu casa, doar dumneavoastră le râdeți românilor în față. Mandatul dumneavoastră este o glumă.

Viorica Dăncilă a enunțat șapte teme pe care ar urma să le dezbată alături de Klaus Iohannis.

  1. Ați promis în 2014 că veți renunța la imunitate. De ce i-ați mințit pe români?
  2. Cum v-ați făcut datoria de președinte, dacă în timpul mandatului ați fost mai mult în vacanță decât la muncă.
  3. Ca președinte care a încălcat în picioare Constituția și a sfidat CCR credeți că aveți dreptul la un alt mandat?
  4. Ați făcut mari promisiuni pentru țară, cum ar fi Schengen și ridicarea vizelor pentru SUA, dar nu ați reușit să vă întoarceți în țară decât cu o șapcă și 4 poze.
  5. Ne vorbiți de România morală, dar credeți că ne puteți vorbi de Justiție cu problemele cât casa pe care le aveți?
  6. Tot despre România normală: în primele zile de la instalare, Guvernul PNL a anunțat că vrea să introducă noi taxe, să taie salarii și bugetarii să muncească până la miezul nopții. Acesta este guvernul normal pe care vi-l doriți pentru România?
  7. De ce ați luat în derâdere Pactul Național pentru bunăstarea românilor propus de PSD?

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG