Linkuri accesibilitate

Virgil Popescu: Nu mai vreau ca românii să cumpere măști cu 5 sau 6 lei


Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a subliniat marți că măștile sanitare, ce devin obligatorii în spațiile publice închise din 15 mai, trebuie să fie comercializate la un preț în jur de 2 lei.

Mă preocupă ca din 15 mai, odată cu ridicarea stării de urgență, și cu impunerea obligativității purtării măștii în spațiile închise în România, să se găsească măști de protecție în rețelele de retail sau farmacii, unde pot fi cumpărate foarte ușor si să aibă un preț rezonabil.

Mă voi bate ca acest preț să fie în jurul valorii de 2 lei - 2.20, 2.50, dar să fie cu 2 în față.

Nu mai vreau ca românii să își cumpere cu 4 sau 5 lei, 6 lei cum se mai găsesc în acest moment în anumite locații.

Asta a fost una din problemele importante discutate la întâlnirea de ieri de la Cotroceni.

Asigur românii că Ministerul Economiei se va ține de acest obiectiv", a spus Virgil Popescu la Digi24.

Președintele Iohannis a anunțat în momentul relaxării restricțiilor de deplasare că masca va deveni obligatorie în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat săptămâna trecută că purtarea măştilor în spaţiile publice închise, inclusiv în magazine, mijloacele de transport în comun sau chiar la serviciu, va fi obligatorie și că măsura va fi valabilă atât timp cât va fi necesar, în funcţie de evoluţia răspândirii noului coronavirus în România.

Întrebat dacă vor fi controale și vor fi sancțiuni pentru cei care nu poartă masca, premierul a confirmat: „Cu siguranţă vor fi sancţiuni. Nerespectarea oricărei obligații va fi sancționată”.

În ciuda faptului că producția de măști chirurgicale a României crește, necesarul de acest tip de echipamente este uriaș. Firmele de stat și private se întrec în a mări producția, iar Guvernul cumpără de zeci de milioane de lei măști performante.

Citește și:

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG