Linkuri accesibilitate

Volkswagen a repornit cea mai mare fabrică din lume


Uzina Volkswagen din Wolfsburg a fost repornită marți după cea mai mare pauză în activitatea de peste 82 de ani a uzinei generată de pandemia de coronavirus.

Constructorul german a produs peste 100 de schimbări în felul în care se desfășoară activitatea în fabricile sale, pentru a nu pune în pericol viața celor câteva sute de mii de angajați, scrie CNN Business.

Fabrica din Wolfsburg a fost închisă pe 19 martie pe măsură ce epidemia de coronavirus se răspândea în Europa, obligând constructorii să oprească producția.

Fabrica are o capacitate de producție de 3.500 de mașini pe zi, iar peste 2.100 de camioane și vagoane aprovizionează zilnic fabrica cu piese.

Pentru început, compania a reluat producția treptat, urmărind să producă 1.400 de mașini în prima săptămână și 6.000 în a doua.

Activitatea s-a reluat cu o singură tură de 8.000 de muncitori. Muncitorii vor trebui să își verifice singuri temperatura și să se schimbe acasă, nu la locul de muncă. Oamenilor li se va cere să deschidă ușile cu coatele și să respecte marcajele de distanțare de pe podea. Măsurile de distanțare socială se vor aplica și în timpul pauzelor sau ședințelor. Cantinele vor rămâne închise și dozatoarele de apă au fost eliminate.

Echipamentele vor fi dezinfectate după fiecare tură și muncitorii nu vor avea voie să le dea colegilor cu mâna, folosind în schimb cutii speciale. Autovehiculele vor fi amplasate la distanțe mai mari și muncitorii vor trebui să își îndeplinească rolul pe rând, dacă se poate. Când nu se poate păstra distanța, se vor purta măști.

O altă provocare a grupului auto german va fi să se asigure că transporturile făcute de furnizori nu cresc riscul de îmbolnăvire. Șoferii care conduc cele peste 2.000 de camioane care intră zilnic în curtea fabricii vor rămâne în mașini pe durata descărcării, iar echipamentele folosite vor fi dezinfectate.

Reluarea activității la Wolfsburg după cinci săptămâni de pauză reprezintă un simbol al eforturilor extinse de a reporni economiile europene. Aproape 14 milioane de oameni din Europa lucrează în industria auto sau în activități conexe.

În România, producătorul auto Dacia a reluat din 21 aprilie activitatea pe bază de voluntariat la Uzina Mecanica și Șasiuri și la Uzina Vehicule, pe bază de voluntariat, pentru ca din 4 mai să fie reluată toată activitatea.

Ford țintește tot data de 4 mai pentru reluarea activității în uzina de la Craiova.

XS
SM
MD
LG