Linkuri accesibilitate

Volodimir Zelenski a ajuns la Hiroshima: „Pacea va deveni mai aproape astăzi”


Volodimir Zelenski a ajuns la Hiroshima pentru a participa la Summit-ul G& care se va încheia duminică.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns sâmbătă la Hiroshima, în Japonia, pentru a participa la Summit-ul G7. Prezența lui Zelenski la summit are loc cu o zi mai devreme decât anunțase presa internațională vineri.

Volodimir Zelenski a postat pe Twitter despre „întâlniri importante cu partenerii și prietenii Ucrainei” după sosirea sa în Japonia.

„Securitate și cooperare sporită pentru victoria noastră. Pacea va deveni mai aproape astăzi”, a scris Zelenski.

Volodimir Zelenski se va întâlni cu președintele american Joe Biden după cum a declarat vineri şeful său de cabinet, Andrii Iermak.

Cei doi președinți urmează să discute în special despre coaliţia internaţională care s-a angajat să antreneze piloţi ucraineni pe avioane de luptă, inclusiv F-16.

Vineri, președintele Joe Biden i-a informat pe liderii G7 la Hiroshima că SUA ar sprijini pregătirea comună aliată a piloţilor ucraineni pentru a patra generaţie de avioane de luptă, inclusiv F-16.

Odată ce antrenamentul începe, se va decide când şi câte avioane ar fi livrate şi cine din coaliţie le-ar oferi.

 • 16x9 Image

  Andreea Ofițeru

  Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

  A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

  Este licențiată în Filosofie și absolventă a unui masterat în Istoria Filosofiei şi Filosofia Culturii la Universitatea din București. Între 2011-2013 a urmat un program de pregătire pentru profesioniștii din mass-media: International Media Innovation Management- masterat în jurnalism, comunicare și management, organizat de Berlin University for Professional Studies&Vienna Association for Media Education and Training.

  A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est. 

  OfiteruA@rferl.org 

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

VIDEO | Angajatii CFR protestează la Ministerul Transporturilor
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:32 0:00
XS
SM
MD
LG