Linkuri accesibilitate

Volodimir Zelenski ar urma să ajungă duminică la summit-ul G7. SUA anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei


Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ar urma să ajungă duminică la summitul G7 din Japonia.
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ar urma să ajungă duminică la summitul G7 din Japonia.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ar urma să ajungă duminică la summitul G7 care are loc în Japonia, anunţă presa internaţională. Informaţia a fost preluată de BBC de la Bloomberg şi Financial Times, care citează surse neidentificate.

Liderul ucrainean era aşteptat să se adreseze liderilor G7 duminică, dar prin intermediul unei legături video.

În același timp, Reuters citează o sursă familiarizată cu întâlnirea care a declarat că președintele ucrainean merge spre reuniunea Ligii Arabe din Arabia Saudită.

Se așteaptă ca liderii G7 să anunțe sancțiuni aspre împotriva Rusiei și să dezbată o strategie privind un conflict de peste un an care nu dă semne de relaxare, relatează Reuters.

În același timp, SUA au anunţat vineri noi sancţiuni împotriva „maşinii de război ruseşti”, a declarat un înalt oficial de la Casa Albă, ca parte a unui efort concertat al ţărilor G7, transmite AFP.

Toate statele membre ale G7, ai căror lideri se întrunesc în cadrul unui summit la Hiroshima (Japonia), „se pregătesc să pună în aplicare noi sancţiuni şi bariere în calea exporturilor”, a declarat oficialul american sub protecţia anonimatului.

Aceste măsuri, la care Statele Unite contribuie cu un set „substanţial” de sancţiuni, „vor face şi mai dificil pentru Rusia să îşi alimenteze maşina de război”.

Măsurile americane sunt menite să „restrângă în mod semnificativ accesul Rusiei la produsele necesare capacităţilor sale de luptă”, a mai explicat înaltul oficial american.

Statele Unite vor interzice efectiv exporturile sale către 70 de entităţi din Rusia şi alte ţări. În plus, au pus în aplicare 300 de sancţiuni împotriva unor ţinte diverse şi variate, „oameni, organizaţii, nave şi avioane” în Europa, Orientul Mijlociu şi Asia.

XS
SM
MD
LG