Linkuri accesibilitate

Volodimir Zelenski: Teroriştii ruşi trebuie să simtă un singur lucru: vor fi distruşi


Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană ripostează la fiecare atac rusesc.
Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană ripostează la fiecare atac rusesc.

Preşedintele Volodimir Zelenski le-a spus ucrainenilor, în discursul său de duminică, despre bombardamentele din ultima zi ale ruşilor, soldate cu morţi şi răniţi. Printre decedaţi se numără şi o fetiţă de doar 22 de zile.

„Nu există o singură zi în care răul rusesc să nu primească riposta noastră absolut corectă”, a spus Zelenski, vorbind între altele şi despre atacarea podului Kerci.

„Teroriştii ruşi trebuie să simtă un singur lucru: vor fi distruşi”, a subliniat Zelenski.

Președintele ucrainean a vorbit despre bombardarea regiunii Herson, unde sunt mulți morți și răniți.

„La ora 4 dimineaţa, satul Veletenske a fost bombardat. O casă a luat foc. Un bărbat a fost rănit: are arsuri grave, se află acum într-o unitate de terapie intensivă.

Ora 9 dimineaţa - ocupanţii au atacat satul Shyroka Balka. Au folosit artileria. Cinci persoane au fost ucise. Printre ele se afla şi o fetiţă de 22 de zile. Fratele ei, care avea doar 12 ani, a fost dus la spital. Din păcate, nu l-au putut salva. A murit din cauza rănilor grave. Mama copiilor - se numea Olesia, avea doar 39 de ani - a murit. Condoleanţele mele!”, a spus Volodimir Zelenski.

Pe lângă regiunea Herson , forțele ruse au atacat duminică și regiunile Nikolaev, Zaporojie, Donbas, Harkov, zonele de frontieră cu Rusia din nord-est.

„Peste tot luptătorii noştri ripostează împotriva terorii ocupanţilor. Nu există o singură zi în care răul rusesc să nu primească riposta noastră absolut corectă. Fiecare ocupant distrus, fiecare echipament rusesc ars, foc în locul sediilor şi depozitelor lor, fumul foarte elocvent de pe podul Kerci şi multe altele - toate acestea dovedesc că nu vom lăsa niciuna dintre crimele Rusiei fără răspuns”, a subliniat Zelenski.

„Şi fiecare dintre războinicii noştri care oferă Ucrainei rezultate pe linia frontului - de-a lungul întregii linii de front de la Harkov la Herson - fiecare dintre războinicii noştri are posibilitatea de a face dreptate Ucrainei. Toţi cei care îi ajută pe războinicii noştri. Acum există doar două linii personale de comportament: fie lupţi pentru Ucraina, fie ajuţi la luptă şi salvezi vieţi”.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG