Linkuri accesibilitate

Cristian Băcanu: Biroul Electoral a decis renumărarea voturilor


„Biroul Electoral de Sector a decis renumărarea voturilor la Sector 5! Ceilalți vor face contestație”, a anunțat candidatul PNL și USR PLUS la primăria de sector, Cristian Băcanu.

El a cerut renumărarea voturilor reclamând o „fraudă masivă”.

Băcanu, învins în alegerile de duminică de Cristian Popescu Piedone, a anunțat că a constituit o echipă de contestare și verificare a rezultatului alegerilor după ce a obținut dovada că într-o singură secție de vot au fost furate de la PNL 90 de voturi de la consiliul local iar un vot favorabil lui a fost pur și simplu înlăturat.

Cele 90 de voturi au fost transferate de la PNL la Partida Romilor. Miza este dată de prezența în consiliul local al primăriei și de posibilitatea de a înclina balanța pentru sau împotriva unor proiecte pentru care primarul are nevoie de sprijin.

„Avem dovada că într-o secție de vot au fost furate 90 de voturi PNL de la consiliul local. Acestea au fost puse din pix către alte formațiuni (81 de voturi către Partida Romilor). În aceeași secție, un vot pentru mine a fost înlăturat. În total, în această secție, vorbim despre o fraudă uriașă de 91 de voturi în detrimentul Partidului Național Liberal (90 voturi la CL si un vot la Primar - aproape 20% din totalul voturilor CL din acea secție). Dacă pe o singură secție de vot frauda este atât de mare, este clar că se impune verificarea existenței unei fraude masive în sectorul 5. Am constituit o echipă tehnică de contestare/verificare a rezultatului alegerilor și vom acționa în vederea stabilirii adevărului. Sectorul 5 merită șansa unor alegeri corecte iar votul cetățenilor trebuie respectat! Vom solicita renumărarea voturilor”, a scris Cristian Băcanu luni seară pe pagina sa de Facebook.

La Sectorul 5, după numărarea a 97,30% dintre voturi, Cristian Popescu Piedone are 28,08%, Daniel Florea (PSD) – 25,64%, iar Cristian Băcanu (PNL – USR PLUS) – 25,24%.

Cristian Popescu-Piedone a declarat, miercuri, la Curtea de Apel, că a fost votat pentru funcţia de primar al Sectorului 5 de peste 29.000 de locuitori şi că nu este împotriva unei renumarari a voturilor, susţinând că ar obţine unul sau două procente în plus.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG