Linkuri accesibilitate

O navă civilă a lovit o mină în Marea Neagră. Două persoane au fost rănite


O imagine furnizată de Serviciul Gărzii de Frontieră de Stat al Ucrainei arată ceea ce pare a fi momentul în care nava civilă sub pavilion Panama lovește mina marină, în Marea Neagră.
O imagine furnizată de Serviciul Gărzii de Frontieră de Stat al Ucrainei arată ceea ce pare a fi momentul în care nava civilă sub pavilion Panama lovește mina marină, în Marea Neagră.

Două persoane au fost rănite după ce o navă cargo civilă a lovit o mină marină în Marea Neagră, spun autoritățile ucrainene. Incidentul a avut loc miercuri dimineață, însă a fost confirmat și anunțat joi.

Vrachierul sub pavilion Panama care se îndrepta spre un port ucrainean de pe Dunăre pentru a încărca cereale a lovit miercuri dimineață o mină rusească în Marea Neagră, au declarat joi oficiali ucraineni.

„O navă civilă sub pavilion Panama a fost aruncată în aer pe o mină inamică în Marea Neagră... Nava și-a pierdut cursul și controlul, iar pe puntea superioară a izbucnit un incendiu”, a declarat comandamentul militar de sud al Ucrainei.

Doi membri ai echipajului au fost răniți în urma acestui incident, au precizat autoritățile ucrainene, potrivit Reuters.

Un căpitan și un marinar, cetățean egiptean, au fost răniți, acesta din urmă fiind spitalizat în orașul Izmail, a declarat șeful biroului procurorului regional din Odesa.

Acesta a fost cel mai recent incident în care o navă civilă a lovit un explozibil în Marea Neagră. Ucraina spune că vede o intensificare a atacurilor rusești asupra transportului maritim și a infrastructurii portuare.

De asemenea, Ucraina a menționat că forțele rusești au aruncat în mod repetat dispozitive explozive în apropierea țărmului său.

Rusia a intensificat atacurile asupra infrastructurii portuare din Ucraina de la jumătatea lunii iulie, când a renunțat la un acord negociat de ONU care permitea trecerea în siguranță a transporturilor de cereale ucrainene prin Marea Neagră.

De atunci, Kievul a stabilit o rută alternativă, care urmează îndeaproape țărmul vestic al Mării Negre.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    A intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după zece ani în care a scris despre cele mai importante evenimente interne și externe ale zilei în două redacții de televiziune din București și a colaborat cu o platformă de investigații. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași și a câștigat experiență încă din anii studenției, colaborând cu revistele locale.

XS
SM
MD
LG