Linkuri accesibilitate

Washington | Amenințare cu bombă lângă Capitoliu


Clădirile din apropierea Capitoliului SUA au fost evacuate joi de forțele de ordine din Washington în timp ce negociau cu un bărbat care a spus că are o bombă în camioneta sa oprită în fața bibliotecii Congresului, fără plăcuțe de înmatriculare, transmite Reuters.

Evacuarea a avut loc după ce poliţiştii au remarcat că bărbatul ţine în mână un obiect care semăna cu un detonator, a precizat Thomas Manger, reprezentant al Poliţiei.

După câteva ore, bărbatul a ieșit din autoturism și s-a predat forțelor de ordine care l-au reținut și identificat.

Bărbatul a fost identificat ca Floyd Ray Roseberry, în vârstă de 49 de ani, din Carolina de Nord.


În timp ce poliția purta negocieri cu bărbatul au fost descoperite mai multe videoclipuri pe care acesta le-a postat pe Facebook din interiorul camionetei care părea ticsită cu monede și cutii, transmite Associated Press.

În înregistrările care între timp au fost șterse, Roseberry amenința cu explozii, a amenințat guvernul, a spus că țara are probleme grave, a vorbit inclusiv despre situația SUA din Afganistan, despre sistemul de sănătate și forțele armate. El a mai spus că democrații trebuie să plece de la putere dar apoi a spus că îl iubește pe președintele Joe Biden.

La locul incidentului au fost trimiși lunetişti ai forţelor speciale de poliţie iar Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a trimis agenţi la faţa locului pentru a ajuta forţele de poliţie din Washington.

Kelsey Campbell, studentă la Universitatea din Wisconsin-Madison care se afla în vizită la Washington a declarat pentru Associated Press că ea și un coleg l-au întâlnit pe Roseberry în jurul orei 9:20 în apropierea Curții Supreme. Campbell a relatat că bărbatul avea camioneta parcată lângă trotuar și că i-a abordat cu un teanc mare de bancnote.

El le-ar fi spus: „Hei, sunați la poliție, spuneți-le să evacueze această stradă și vă voi da toți acești bani ”, a povestit Campbell, care spune că l-a refuzat și atunci el a aruncat cu banii în ei iar tinerii au luat-o la fugă.

Campbell a spus că ea și celălalt student au văzut câțiva ofițeri de poliție care stăteau în apropiere, cărora le-au povestit ce s-a întâmplat, iar ei s-au dus apoi să se confrunte cu Roseberry.

Poliţia Capitoliului a comunicat că în prezent este în curs o investigaţie privind o alertă cu bombă, precizând că va oferi informaţii suplimentare în momentul în care acest lucru va fi posibil.

Congresul este în vacanță în această săptămână, iar angajații legislativului american au fost evacuați fără incidente de forțele de ordine. Curtea Supremă a fost la rândul ei evacuată.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG