Linkuri accesibilitate

Weber, despre candidatura lui Kovesi la Parchetul European: Este o surpriză pentru mine faptul că Guvernul din România nu o sprijină


Germanul Manfred Weber este candidatul popularilor europeni la conducerea Comisiei Europene
Germanul Manfred Weber este candidatul popularilor europeni la conducerea Comisiei Europene

Candidatul PPE pentru conducerea Comisiei Europene, Manfred Weber, a spus în cadrul summitului PPE de la București, că este „surprins” de faptul că actualul Guvern nu sprijină candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European, mai ales că ea a primit susținerea Parlamentului European.

„Sunt surprins. Trebuie să spun că, pentru prima oară, vom avea un procuror-şef european care se va lupta pentru statul de drept şi împotriva corupţiei europene. Este o surpriză pentru mine că Guvernul din România nu o sprijină pe această doamnă. Eu cred că România ar trebui să fie mândră că primul procuror-şef european ar putea fi un cetăţean român, de aceea noi sprijinim această candidatură în totalitate”, a spus, al București, candidatul popularilor europeni Manfred Weber la șefia Comsiei Europene.

Laura Codruța Kovesi este candidatul selectat de Parlamentul European pentru șefia nou-înființatului Parchet European.

Prima rundă a negocierilor dintre Parlamentul European și Consiliul UE pentru șefia Parchetului European va avea loc pe 20 martie.

Din echipa de negociere a Parlamentului vor face parte socialistul Claude Moraes, șeful Comisiei LIBE, Ingeborg Grassle, președinta comisiei CONT, și Judith Sargentini.

În numele Consiliului UE vor negocia reprezentanții Finlandei, Croației și Portugaliei, următoarele președinții ale Consiliului care nu au candidați pentru funcția de procuror-șef european.

XS
SM
MD
LG