Linkuri accesibilitate

Wizz Air suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău din 14 martie


Cetățenii din Republicat Moldova care au rezervat bilete de avion la Wizz Air după 14 martie vor primii banii înapoi, pentru că zborurile vor fi anulate.
Cetățenii din Republicat Moldova care au rezervat bilete de avion la Wizz Air după 14 martie vor primii banii înapoi, pentru că zborurile vor fi anulate.

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat, luni, că a decis să suspende toate zborurile către Chişinău începând cu data de 14 martie, din cauza „evoluţiilor recente din Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării”.

„Wizz Air a monitorizat îndeaproape situaţia securităţii din Moldova şi a fost în permanenţă în contact cu diverse autorităţi şi agenţii locale şi internaţionale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranţă şi securitate ale operaţiunilor” anunţă compania.

„Siguranţa pasagerilor şi a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluţiilor recente din Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chişinău începând cu data de 14 martie”, se mai arată în comunicatul de presă.

După data de 14 martie, Wizz Air va oferi zboruri suplimentare din Iaşi, pentru a sprijini pasagerii din Chişinău.

Rutele de la Chişinău către Budapesta şi Praga vor fi suspendate fără o alternativă directă care să le înlocuiască.

Capacitatea rămasă care operează în prezent cu destinaţia Chişinău va fi relocată către alte destinaţii, a mai anunțat Wizz Air.

„Clienţii afectaţi, care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicaţia pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificaţi prin e-mail şi pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful iniţial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din preţul biletului”, mai arată compania.

Măsura Wizz Air vine în contextul în urmă cu două săptămâni, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că a primit un plan al Moscoveo, receptat de serviciile secrete ucrainene și transmis Chișinăului, care ar presupune atacuri asupra instituțiilor de stat cu luări de ostatici și schimbarea regimului de peste Prut.

XS
SM
MD
LG