Linkuri accesibilitate

Rusia promite răspuns „pe măsură” dacă R. Moldova îi aplică sancțiuni europene


Purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova.
Purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova.

Federația Rusă spune că va fi forțată să recurgă la „represalii” împotriva R. Moldova dacă aceasta se va alinia la sancțiunile impuse Moscovei de Uniunea Europeană, din cauza invadării Ucrainei în urmă cu peste un an.

„Nu va fi alegerea noastră, ci un răspuns la pași neprietenoși”, a spus joi purtătoarea de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Ea nu a precizat cum anume ar putea riposta Federația Rusă.

Săptămâna aceasta, ministrul de externe al R. Moldova, Nicu Popescu, reiterase într-un interviu la Europa Liberă Moldova că țara s-a aliniat recent unui pachet de sancțiuni impuse Rusiei, din cauza nerespectării drepturilor omului și ar putea să se alinieze și la altele.

Ministrul Popescu a spus că alinierea s-a făcut „la invitația UE”.

În replica ei din 23 martie, purtătoarea de cuvânt rusă Zaharova a spus că asemenea măsuri ar merge împotriva intereselor Moldovei însăși și s-ar dovedi că liderii de la Chișinău ar subordona țara intereselor străine.

Zaharova a criticat de asemenea recenta aprobare în parlamentul moldovean a legii referitoare la termenul „limba română”, care va înlocui în toate documentele oficiale expresia „limba moldovenească”.

XS
SM
MD
LG