Linkuri accesibilitate

Zece persoane au murit după ce un TIR a intrat într-un microbuz, în Ialomița


Un TIR a izbit frontal un microbuz care transporta persoane la muncă.
Un TIR a izbit frontal un microbuz care transporta persoane la muncă.

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, după ce zece persoane și-au pierdut viața, iar șapte sunt rănite, în urma unui accident rutier produs în Ialomița, pe DN 2A, între Slobozia și Urziceni.

Accidentul a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 5, în zona localității Sfântu Gheorghe, comuna Balaciu. Un TIR a intrat pe contrasens și a izbit frontal un microbuz care transporta persoane la muncă. În microbuz se aflau 17 persoane, conform autorităților. Ambii șoferi au decedat, astfel că stabilirea circumstanțelor producerii accidentului sunt îngreunate.

UPDATE: Cei opt pasageri ai microbuzului, care și-au pierdut viața, erau angajați ai rețelei de magazine Mega Image. Și ceilalți șapte răniți lucrau to acolo. Într-o postare pe Facebook compania precizează: „Din primele informații transmise de purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița, accidentul a fost provocat de faptul că șoferul TIR-ului a intrat pe contrasens, intrând în plină coliziune cu microbuzul în care se aflau colegele noastre. Suntem alături de famiile îndurerate și le vom sprijini în toate demersurile necesare”.

UPDATE: Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că sunt câte două victime la spitalele Floreasca și Bagdasar Arseni, care se află în stare stabilă, iar un al cincilea pacient va fi adus cu elicopterul de la Slobozia la București pentru o intervenție.

„Pacienții internați la Bagdasar Arseni au următoarea stare, o pacientă de 42 de ani, care în aceste momente este în sala de operații pentru o ruptură de splină, va rămâne internată la Secția de Chirurgie Generală, o altă pacientă de 30 de ani a cărei stare este stabilă, ea va rămâne probabil internată pe Secția de Chirurgie Platsică, prezentând o plagă facială”, a declarat Sorina Pintea, la Antena 3.

Ministrul Sănătății a anunțat că un al treilea pacient urmează să fie adus cu elicopterul de la Slobozia: „Acolo a fost operat pentru o fractură de splină, dar pentru că prezintă o fractură de coloană vertebrală, va fi adus la Spitalul Bagdasar Arseni”.

Alți doi răniți sunt internați la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. „La Spitalul Floreasca se află internate două paciente, o pacientă de 39 de ani, cu politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav, toracic, care din Unitatea de Primiri Urgențe a intrat direct în sala de operații pentru că era instabilă hemodinamic. În acest moment, este stabilă hemodinamic și va merge la CT (Computer Tomograf -n.r.) pentru investigații complete. Pacienta a doua de la Floreasca, 45 de ani, este stabilă hemodinamic, dar va merge în Terapie Intensivă, pentru că prezintă un politraumatism, un traumatism cranio-cerebral, o fractură de bazin complexă, deci starea nu este foarte bună”, a mai spus Sorina Pintea

Potrivit IGSU, trei dintre răniţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean din Slobozia, fiind conştienţi. Cinci dintre aceştia au fost direcţionaţi către secţiile de urgenţă ale spitalelor Bagdasar şi Floreasca din Bucureşti.

La faţa locului au acţionat de urgenţă peste 40 de pompieri, paramedici SMURD şi personal medical al Serviciului Ambulanţă cu 19 autospeciale de intervenţie şi ambulanţe, conform Agerpres.

Circulaţia a fost blocată pe ambele sensuri ale DN 2A în zona producerii accidentului, fiind reluată în jurul orei 7,30, potrivit Centrului Infotrafic.

Reprezentanţii ISU Ialomiţa au comunicat că Planul Roşu de Intervenţie a fost activat la ora 5.15, fiind vorba de un număr mare de victime rămase încarcerate.

Au fost solicitate în ajutor şi forţe ale ISU Bucureşti-Ilfov, fiind trimise la faţa locului o autospecială de terapie intensivă, două echipaje SMURD şi două autospeciale de transport personal şi victime multiple.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG