Linkuri accesibilitate

Volodimir Zelenski a mers din nou pe linia frontului, în sudul Ucrainei


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în timpul vizitei la pozițiile militare din Robotîne, în regiunea Zaporijia, 4 februarie 2024
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în timpul vizitei la pozițiile militare din Robotîne, în regiunea Zaporijia, 4 februarie 2024

Volodimir Zelenski a vizitat duminică militarii ucraineni din satul Robotîne, aflat pe linia de front din sudul Ucrainei. Satul a fost eliberat de forțele ucrainene vara trecută.

„Regiunea Zaporijia. Robotîne. Locaţia brigăzii 65 mecanizate. Am vorbit cu apărătorii, le-am mulţumit şi le-am înmânat distincţiile de stat. Este o onoare să fiu aici astăzi”, a spus preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Preşedintele ucrainean a postat pe Facebook o înregistrare în care apare în uniformă, mergând la întâlnirea cu soldaţii într-o cameră întunecată, care părea a fi undeva la subsol.

„Am marea onoare de a fi aici astăzi pentru a vă recompensa, pentru că aveţi pe umeri o misiune dificilă şi decisivă de a respinge inamicul şi de a câştiga acest război”, le-a spus Zelenski militarilor ucraineni.

„Vă doresc victoria, vreau să vă răsplătesc şi vreau să faceţi totul pentru a obţine această victorie mai repede”, a adăugat el.

În cei aproape doi ani de la invazia pe scară largă a Rusiei împotriva țării sale, Zelenski a fost de câteva ori pe linia frontului. Ultima vizită făcută public a fost pe 3 octombrie 2023, în apropiere de Kupiansk (regiunea Harkov) și Liman (regiunea Donețk).

„Toți oamenii sănătoși la cap din lume înțeleg că aveți cea mai dificilă misiune și toți ucrainenii sunt mândri de voi”, a mai spus Zelenski duminică.

Robotîne a fost recucerit de la forţele ruse în august anul trecut, în urma unui asalt condus de Brigada 65, pe care Kievul l-a descris ca fiind un succes major în contraofensiva sa împotriva forţelor ruse.

Dar de atunci, micul sat a fost supus unui atac neîncetat din partea forţelor ruse şi este unul dintre principalele puncte fierbinţi de pe frontul de sud.

Știre scrisă cu sprijinul relatării News.ro.
  • 16x9 Image

    George Costiță

    A intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după zece ani în care a scris despre cele mai importante evenimente interne și externe ale zilei în două redacții de televiziune din București și a colaborat cu o platformă de investigații. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași și a câștigat experiență încă din anii studenției, colaborând cu revistele locale.

XS
SM
MD
LG