Linkuri accesibilitate

Președintele ucrainean a respins demisia premierului Honcearuk


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a gândit să-i mai acorde o șansă premierului Oleksi Honcearuk
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a gândit să-i mai acorde o șansă premierului Oleksi Honcearuk

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că nu acceptă demisia premierului Oleksi Honcearuk.

Prim-ministrul ucrainean Oleksi Honcearuk a trimis vineri o cerere de demisie către președintele Volodimir Zelenski după ce în presa ucraineană a apărut o înregistrare audio în care Honcearuk și alți demnitari vorbesc despre incompetența economică a președintelui.

Conform legii, cererea de demisie a guvernului se trimite Radei Supreme, nu președintelui. Honcearuk a lăsat, însă, intenționat mingea în terenul președintelui Zelenski, reafirmându-și astfel public loialitatea față de șeful statului.

Premierul a spus că înregistrarea ar fi, de fapt, un colaj din fragmente diferite rupte din context, dar că trebuie să-și înainteze demisia din respect față de președinte.

„Am decis să vă dau o șansă, dumneavoastră și guvernului dumneavoastră, dacă veți reuși să rezolvați problemele importante de care oamenii sunt îngrijorați”, a spus Zelenski, aflat față în față la o masă cu Honcearuk.

„Nu este un moment în care să ne permitem destabilizarea economică și politică”, a mai spus președintele Volodimir Zelenski.

Citește și:

XS
SM
MD
LG