Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban și guvernul său caută susținerea în Parlament.
Ludovic Orban și guvernul său caută susținerea în Parlament.

Ziua decisivă pentru instalarea guvernului minoritar Orban

Guvernul Orban a fost învestit astăzi, în ședința Parlamentului. Premierul desemnat Ludovic Orban avea nevoie de minimum 233 de voturi de susținere și a obținut 240.

Ludovic Orban a fost încrezător că obține cele 233 de voturi necesare pentru trecerea guvernului pe care l-a format, deși PSD și Pro România au anunțat că boicotează ședința și nu votează. Liderul PNL a spus că ar putea obține între 237 și 243 de voturi.

În Pro România au apărut fisuri, unii dintre membrii partidului condus de Victor Ponta anunțând că ar vota pentru guvernul Orban. Șase membri, printre care și liderii Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, au anunțat că votează guvernul Orban.

17:56 4.11.2019

La votul pentru Guvernul Orban au participat 5 parlamentari de la PSD, 7 de la Pro România și 5 neafiliați, conform Digi24.

17:43 4.11.2019

„Suntem pregătiți să începem în forță activitatea, imediat după depunerea jurământului vom avea o ședință informală la Palatul Victoria. Vom avea un plan de instalare pentru fiecare minister”, a spus noul premier Ludovic Orban.

Klaus Iohannis îi primește la Cotroceni pe miniștrii cabinetului Orban în această seară, de la ora 19, pentru semnarea decretelor de numire în funcție.

17:06 4.11.2019

240 de parlamentari au votat pentru învestirea guvernului Orban, iar cabinetul liberal urmează să fie pus în funcție oficial de președintele Klaus Iohannis.

„Vă mulțumesc și aveți încredere în noi”, a spus Ludovic Orban, după anunțarea rezultatului votului.

16:52 4.11.2019

Până acum au votat 240 de parlamentari, însă votul lor este secret. Guvernul Orban are nevoie de cel puțin 233 de voturi pentru, ca să fie învestit. În sală au venit și câțiva parlamentari de la PSD, pentru a vota.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG