Potrivit unui comunicat emis de Ministerului Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior și preluat de News.ro ministrul a precizat că perioada dintre 2016 şi 2020 se distinge printr-un contrast clar de anii de dinainte şi de după, în ceea ce priveşte relaţiile ungaro-americane.
El a subliniat că relaţiile politice bilaterale au atins apogeul în timpul mandatului fostului preşedinte, între 2016 şi 2020 acestea s-au bazat în mod clar pe respectul reciproc.
Îți mai recomandăm UE acuză Ungaria că „legea suveranității” încalcă dreptul comunitar„Ne-a ajutat şi ne ajută foarte mult faptul că Donald Trump, echipa sa şi guvernul ungar de atunci şi cel actual au opinii similare în esenţă cu privire la cele mai presante probleme ale politicii mondiale, fie că este vorba de lupta împotriva migraţiei, de chestiunea păcii, de protecţia familiilor sau de valorile conservatoare”, a spus ministrul.
Péter Szijjártó a subliniat că guvernul nu urmăreşte pregătirile pentru alegerile prezidenţiale din SUA din perspectiva politicii interne americane, deoarece aceasta nu ţine de Ungaria, americanii vor fi cei care decid în această chestiune.
Îți mai recomandăm Un abil joc de cuvinte a ajutat Ucraina să depășească blocajul Budapestei în privința ajutorului financiar european„Noi privim acest proces în mod explicit din punctul de vedere al relaţiilor ungaro-americane, iar în această privinţă am dori ca ele să revină la nivelul la care au fost între 2016 şi 2020. Şi, evident, această revenire este condiţionată de o persoană. Relaţiilor excelente ungaro-americane au un nume: Donald Trump”, a mai declarat Peter Szijjarto.