Gimnasta Sabrina Voinea, recurs în justiție pentru a primi medalia olimpică de bronz

Gimnasta română în timpul exercițiului din finala olimpică la sol.

Federaţia Română de Gimnastică anunţă că Tribunalul Suprem Elveţian a confirmat recursul formulat de federație şi Sabrina Maneca Voinea împotriva hotărârii Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) privind finala la sol de la Jocurile Olimpice. În urma acelei decizii, Sabrina Voinea s-a plasat pe locul 4 în finala de la sol.

Sabrina Voinea solicită acordarea a trei medalii de bronz pentru finala de la sol, pentru ea, Ana Bărbosu şi Jordan Chiles.

Sabrina Voinea s-a clasat pe locul 4 în finala olimpică de la sol după ce TAS a decis pe 10 august că gimnasta română Ana Maria Bărbosu obţine medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice, în urma unei contestații.

TAS a mai hotărât că gimnasta americană Jordan Chiles s-a clasat pe locul 5 în finala olimpică de la sol.

Contestația Sabrina Maneca Voinea nu a fost admisă de TAS.

Ambele contestaţii au fost depus de Federația Română de Gimnastică, care a acuzat greșeli de notare a exercițiilor și nerespectarea unor proceduri.

Decizia TAS din 10 august a venit după audieri în care partea română a propus inclusiv ca toate cele trei sportive, Ana Maria Bărbosu, Sabrina Voinea și Jordan Chiles (SUA) să primească medalia de bronz

Conform deciziei TAS, clasamentul primelor 5 locuri în finala olimpică la sol a fost

1. Rebeca Andrade (Brazilia);

2. Simone Biles (SUA);

3. Ana Maria Bărbosu (România);

4. Sabrina Voinea (România);

5. Jordan Chiles (SUA).

Îți mai recomandăm Gimnasta Ana Bărbosu a primit medalia de la Jocurile Olimpice: Mulțumesc tuturor celor care au adăugat un pic de bronz la această medalie

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.