A treia zi de cercetări în cazul Caracal. Unde e Luiza? Dincă a povestit cum le-a omorât pe fete

Gheorghe Dincă, criminalul din Carcal care le-a omorât pe Alexandra și Luiza. El și-a recunoscut crimele.

Duminică, anchetatorii au revenit la casa lui Gheorghe Dincă pentru a căuta noi probe biologice și fragmente­ osoase care să ateste că Luiza, fata de 18 ani dispărută încă din luna aprilie, a fost omorâtă, așa cum susține criminalul. Acesta a povestit anchetatorilor cum le-a ucis pe cele două fete.

După ce sâmbătă, anchetatorii au scotocit ore în șir un lan de floarea soarelui, unde Dincă a spus că a aruncat telefonul Luizei, fără să găsească însă nimic, dumincă, în urma unui apel la 112 dat de o femeie, au fost găsite niște haine pe care aceasta a spus că le-a văzut în apropierea acelui loc. Femeia a relatat Poliției că a văzut blugi și pantaloni scurți. Cercetările se desfășoară pe un câmp, la aproximativ 10 kilometri de casa lui Gheorghe Dincă, potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de presă.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a spus sâmbătă că au fost găsite 3 urme biologice, fără a preciza despre ce este vorba, probe care au fost trimise spre expertizare, iar la ultima audiere Dincă ar fi dat noi indicii. Presa, citând însă surse apropiate anchetei, spune că e vorba de pete de sânge găsite în locuința lui Dincă, pe un calendar și o pereche de pantaloni.

Îți mai recomandăm Oficial. DIICOT confirmă că ADN-ul este al Alexandrei. S-a găsit profilul genetic al unei singure persoane



Reprezentantul DIICOT a mai precizat că raportul antropologic realizat pe fragmente de oase și dinți găsite în locuința lui Dincă arată că acestea aparțin unei fete cu vârsta între 15 și 17 ani, în timp ce constatările preliminare pentru profilul genetic sunt că, în proporție de peste 99,9%, acesta aparține unei singure persoane, respectiv Alexandrei.

"Analiza genetică a elementelor dentare a condus la evidențierea unui profil ADN unic, aparținând unei singure persoane de sex feminin. Profilul ADN feminin aparține victimei cu probabilitate de peste 99,9%”, a precizat Mihaela Porime.

În același timp, cele trei telefoane ale lui Gheorghe Dincă au fost ridicate sâmbătă și urmează să fie expertizate informatic la București. De pe unul dintre telefoanele lui Gheorghe Dincă ar fi sunat și Alexandra, de trei ori, la 112, joi, 25 iulie, pentru a anunța că a fost răpită, sechestrată și violată.

Îți mai recomandăm Laura Ștefan, expert anticorupție:  Polițiștii au acționat cu aroganță pentru că au crezut că e trafic de persoane

Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor cum ar fi ars trupul Alexandrei și cum ar fi ucis-o și pe Luiza

La audierile de sâmbătă, Gheorghe Dincă a dat anchetatorilor amănunte despre modul în care le-a omorât pe cele două fete. În cazul Alexandrei ar fi folosit vaselină și carton bitumat pentru creșterea temperaturii în butoiul în care ar fi ars trupul fetei, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

De abia acum, la peste o săptămână de la crimă, vecinii încep să-și aducă aminte că au simțit miros de cârpă arsă, în intervalul 17.30-19.00.

"În ziua respectivă, eu am făcut grătar în curte. De la el nu am văzut niciun fum. Mirosea a cârpă... m-am dus în grădină să mă uit dacă e foc pe undeva... nu s-a văzut niciun foc, nimic. Deci a cârpă mirosea, dar nu s-a văzut nici urmă de fum, absolut nimic. A cârpă arsă, atât. (...) M-au întrebat și de la poliție și de la parchet și am spus că s-a simțit un fum, dar nu știu de unde au provenit. Nu sunt singurul vecin care spune chestia asta. S-a simțit miros de cârpă în jur de 5 jumate – 7 seara, joi seara”, a spus Marian, vecinul lui Dincă, citat de Mediafx.

În ceea ce o privește pe Luiza, bărbatul susține că ar fi ucis-o cu o lovitură de pumn, iar apoi i-ar fi aruncat cadavrul în Dunăre. Anchetatorii au mai căutat și zilele trecute după indicațiile date de criminal legate de locul în care ar fi aruncat corpul Luizei, dar nu au găsit urme.

Îți mai recomandăm „Bună ziua, mi-a dispărut copilul!”. Ce poate face Poliția?