#1an. Pandemia în zece imagini cheie
La finalul lunii februarie 2020 majoritatea știrilor care ajungeau la români erau despre noul coronavirus. Apariția primelor cazuri și în România era doar o chestiune de timp iar recomandări precum: "spălați-vă pe mâini", "purtați mască", "dezinfectați spațiile" aveau să devină recurente.
Imaginea de mai sus e surprinsă în data de 25 februarie 2020, la Aeroportul Otopeni.
Premierul britanic Boris Johnson îi anunța pe britanici acum un an că și-ar dori ca abordarea împotriva pandemiei să fie cea a "imunizării de turmă". Marea Britanie avea să piardă multe vieți din cauza restricțiilor impuse cu întârziere.
În martie 2020, România se afla în stare de urgență iar deplasările cetățenilor erau restricționate. Echipe comune ale Armatei și Poliției putea fi observate des pe străzile marilor orașe. Imaginea e din timpul unui control de rutină din București, din data de 29 martie
Primul val al infecțiilor cu Covid-19 a provocat o dramă națională în Italia, acolo unde spitalele din unele regiuni nu mai făceau față numărului mare de bolnavi. În imagine, un cadru medical se roagă pentru prevenirea infecțiilor, în preajma sărbătorilor de Paște
Zeci de mii de români care lucrau în străinătate, unii rămași fără locuri de muncă, alții speriați de perspectiva sumbră a pandemiei, au început să se întoarcă acasă. Vama Nădlac a fost printre cele mai aglomerate în perioada martie-aprilie, cozile fiind kilometrice iar timpii de așteptare și de peste 24 de ore.
În tot acest timp, Suedia avea o altă strategie și a plasat responsibilitatea luptei împotriva pandemiei asupra cetățenilor. Pe 27 iulie 2020, în plină criză sanitară mondială, străzile din Stockholm, capitala țării, erau pline
În România - ca peste tot în lume - numărul conspiraționiștilor a început să fie din ce în ce mai mare. Mulți români se îndoiesc și în prezent că restricțiile sunt justificate sau chiar că virusul ar fi real. Mugur Mihăescu, un comediant cu priză la public în anii 2000, este una dintre figurile cunoscute din rândul conspiraționiștilor. El apare în această imagine surprinsă la un protest ce a avut loc la București împotriva măsurilor impuse de autorități.
Virusul a fost bagatelizat și de mai mulți lideri politici. Donald Trump, președintele SUA, a fost unul dintre ei. În noiembrie, liderul de atunci de la Casa Albă a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19.
Finalul anului a coincis cu începerea campaniei de vaccinare. În România, primul vaccin a fost primit de Mihaela Anghel, o asistentă de la Institutul "Matei Balș" din București.
Scăderea numărului de cazuri a dus la relaxarea mai multor măsuri restrictive. Una dintre cele mai importante dintre acestea a fost redeschiderea școlilor. La începutul lunii februarie, această fetiță din Brașov se bucura de revenirea la școală