Moscova pretinde că Ucraina a încercat să atace o navă a Rusiei lângă o conductă de gaze din Marea Neagră

Potrivit Moscovei, o aeronavă de supraveghere fără pilot RQ-4 Global Hawk a forțelor SUA se afla în zona centrală a Mării Negre în momentul producerii incidentului. (Imagine generică)

Moscova a transmis, duminică, că Ucraina a încercat, fără succes, să atace o navă a Rusiei cu șase drone de mare viteză, în timp ce aceasta patrula marile conducte de gaze naturale din Marea Neagră, transmite Reuters.

Nava „Priazovia” desfășura ceea ce Ministerul rus al Apărării descrie drept „monitorizarea situației și asigurarea securității de-a lungul rutelor gazoductelor TurkStream și Blue Stream din partea de sud-est a Mării Negre”.

Ucraina ar fi atacat la primele ore ale zilei de duminică, la aproximativ 300 km sud-est de Sevastopol, sediul flotei ruse de la Marea Neagră din peninsula Crimeea anexată de Rusia, a mai transmis Ministerul Apărării.

Îți mai recomandăm Războiul cerealelor din Marea Neagră. Rusia încearcă periodic să închidă drumul grânelor ucrainene spre țările sărace ale lumii

La momentul atacului, o aeronavă de supraveghere fără pilot american RQ-4 Global Hawk se afla în zona centrală a Mării Negre, mai precizează autoritățile ruse.

Rusia și Turcia au lansat oficial TurkStream, gazoduct cu o capacitate de 31,5 miliarde de metri cubi pe an în ianuarie 2020.

Conducta, care permite Moscovei să ocolească Ucraina ca rută de tranzit către Europa, transportă gaze naturale rusești către sudul Europei prin Marea Neagră și Turcia.

Gazoductul Blue Stream livrează gaz rusesc în Turcia.

Îți mai recomandăm Întâlnire Putin - Erdogan | Miza: sistemele de rachete, gazele naturale și Siria