Linkuri accesibilitate

Războiul cerealelor din Marea Neagră. Rusia încearcă periodic să închidă drumul grânelor ucrainene spre țările sărace ale lumii


O barjă cu cereale ucrainene este ancorată pentru descărcare la terminalul de cereale COMVEX din Portul Constanța, România, 1 august 2022.
O barjă cu cereale ucrainene este ancorată pentru descărcare la terminalul de cereale COMVEX din Portul Constanța, România, 1 august 2022.

Rusia a confirmat miercuri reînnoirea acordului privind exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră. Anunțul a venit cu câteva ore înainte ca înțelegerea actuală să expire.

Rusia a așteptat până în ultimele ore ale zilei de miercuri pentru a anunța că este de acord să prelungească acordul pentru exportul cerealelor ucrainene, intermediat de ONU și Turcia, cu încă două luni.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a declarat că acordul a fost extins pentru a ajuta țările care au nevoie, dar a adăugat că evaluarea generală a Rusiei cu privire la situația privind acordul nu s-a schimbat.

„Prelungirea acordului privind cerealele este pentru două luni. Astfel, există o șansă, nu în cuvinte, ci în fapte, de a ajuta la asigurarea securității alimentare globale. În primul rând, de a ajuta țările cele mai nevoiașe”, a declarat ea, miercuri, într-o conferință de la Moscova, potrivit Reuters.

„Evaluările noastre fundamentale privind acordurile de la Istanbul, încheiate la 22 iulie 2022, nu s-au schimbat, iar denaturările în punerea lor în aplicare trebuie corectate cât mai repede posibil”, a mai spus Zaharova.

Însă, în urmă cu aproape o lună, Moscova informa Națiunile Unite, Turcia și Ucraina (adică Centrul Comun de Coordonare - JCC - a acordului de transport al cerealelor ucrainene prin Marea Neagră) că mai dă aviz de tranzit doar navelor care plănuiesc să traverseze Marea Neagră cu cereale ucrainene până pe 18 mai.

Rusia descria ziua de joi drept „ziua estimată” pentru oprirea acordului, dacă nu i se îndeplinesc o serie de solicitări concrete (prezentate de Reuters):

  • revenirea Băncii Agricole Ruse (Rosselkhozbank) la sistemul de plăți SWIFT;
  • reluarea livrărilor către Rusia de mașini agricole și piese de schimb;
  • ridicarea restricțiilor privind asigurările și accesul în porturi pentru navele și mărfurile rusești;
  • reluarea transportului prin conducta de amoniac Togliatti (Russia) - Odesa (Ucraina);
  • deblocarea conturilor și tranzacțiilor financiare ale companiilor rusești de îngrășăminte.

ONU avertiza miercuri că, fără o schimbare în atitudinea Rusiei, accesul multor țări aflate în pragul foametei la cerealele ucrainene ar fi în pericol.

Dintre cele aproximativ 30 de milioane de tone de cereale și produse alimentare exportate până acum din Ucraina prin acordul intermediat de ONU și Turcia, 600.000 de tone au fost destinate Programului Alimentar Mondial (World Food Programme – WFP) pentru ajutor umanitar în Afganistan, Etiopia, Kenya, Somalia și Yemen.

Rusia s-a plâns însă mereu de Acordul privind Iniţiativa de transport a grânelor prin Marea Neagră și nu a fost prima dată când a amenințat că iese din înțelegere.

Cum funcționează acordul:

  • Inspecția navelor și autorizarea de a trece prin Marea Neagră spre și dinspre Ucraina este făcută de reprezentanți ai celor patru participanți în Centrul Comun de Coordonare - JCC;
  • Navele autorizate sunt inspectate de oficialii JCC în apropierea Turciei, înainte de a călători către un port ucrainean de la Marea Neagră printr-un coridor umanitar maritim;
  • După încărcarea mărfii într-unul din cele trei porturi ucrainene acceptate în acord (Odesa, Ciornomorsk sau Iujnîi), navele revin în apele turcești pentru o inspecție finală.

Ultima autorizație JCC a fost emisă pe 4 mai. Acesta este motivul pentru care doar o singură navă, aflată în apele ucrainene, mai are acum această autorizație, în timp ce alta se afla marți în tranzit înapoi spre Turcia.

Alte cinci nave așteptau inspecția la ieșire în apele turcești, potrivit Reuters.

Ce vrea Rusia

Nemulțumirea invocată de Moscova pentru a nu mai autoriza transportul navelor cu cereale ucrainene se referă la propriile exporturi de alimente și îngrășăminte pentru agricultură.

În cadrul Inițiativei de transport a grânelor prin Marea Neagră, lansată anul trecut în iulie, ONU a acceptat să sprijine Rusia în transportul propriilor produse alimentare.

Sancțiunile occidentale impuse după invadarea Ucrainei nu vizează alimentele și îngrășămintele pentru agricultură. Dar Rusia spune că, în fapt, restricțiile privind plățile, logistica și asigurările au constituit o adevărată barieră în calea transporturilor sale.

Nu este adevărat, spunea săptămâna trecută ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield: „Rusia exportă fără probleme. Exportă cereale și îngrășăminte la același nivel, dacă nu chiar mai mare ca înainte de invazia la scară largă [a Ucrainei]. Amenințările Rusiei sunt legate de bani și putere”.

De altfel, potrivit datelor furnizate în urmă cu câteva zile de către comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowsk, valoarea importurilor de cereale din Rusia a crescut în 2022 față de 2021, chiar și în unele țări europene. În altele a scăzut, dar nu a fost oprită.

Pe primul loc se află Turcia, care a importat cereale din Rusia în valoare de peste 3.000 de milioane de dolari în 2022, față de peste 2.400 în 2021. Israelul a avut o creștere spectaculoasă (de la 6 milioane de dolari la 345), dar și Letonia – de la 33 la 83 de milioane, sau Lituania - de la 16 la 32 de milioane.

Asemănător au stat lucrurile și în privința semințelor oleaginoase.

Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, a explicat la interviurile one2one de la Europa Liberă că scopul Uniunii Europene nu poate fi blocarea accesului la alimente.

„Pachetele de sancțiuni foarte serioase împotriva Rusiei, împotriva agresorului Ucrainei, nu acoperă și tema hranei, pentru că tocmai asta a vrut Uniunea Europeană să arate, că hrana este folosită ca armă de război de Rusia și nu de Uniunea Europeană. Noi, în Uniunea Europeană, suntem cei care am făcut culoarele solidarității”, a spus ea în interviu acordat Ancăi Grădinaru.

Reprezentanta Comisiei Europene în România: UE nu folosește hrana ca armă de război
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:35 0:00

Puteți viziona interviul integral cu Ramona Chiriac joi dimineață, la ora 8:00, pe pagina Europa Liberă.

În privința tranzitului cerealelor ucrainene prin România și a ajutorului financiar pentru fermierii români, Ramona Chiriac spune că „România va rămâne un pilon esențial în tot ceea ce înseamnă culoarele solidarității și va beneficia și ea de acest lucru pentru că dezvoltăm Sulina, dezvoltăm porturile Galați și Constanța, intră zeci de milioane de fonduri europene”.

Soluții pentru blocajul rus

Chiar dacă argumentele Rusiei pentru a bloca transportul cerealelor prin Marea Neagră nu stau în picioare, riscul ca Moscova să respingă continuarea acordului este luat în serios de ONU și statele occidentale.

Un moment similar celui de acum, de risc de expirarea a termenului limită, a avut loc de mai multe ori începând din iulie 2022.

Pe 31 octombrie, Rusia chiar și-a suspendat participarea în JCC pentru o scurtă perioadă de timp. La acel moment, ONU, Turcia și Ucraina au încercat forțarea tranzitului navelor cu cereale.

De această dată, Rusia a susținut că nu a mai dat autorizații din 4 mai pentru a „evita pierderile comerciale și a preveni eventualele riscuri de siguranță” după data de 18 mai.

Anterior în ziua de miercuri, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a anunțat, potrivit agenției ruse TASS, că experții Moscovei analizează încă ce se va întâmpla de joi, dar Rusia nu va mai participa la acord dacă nu sunt îndeplinite absolut toate cerințele sale.

Interesele Rusiei sunt la fel de importante ca ale altor state a spus ea.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov declara că nu comentează ce se va întâmpla dacă Rusia nu își prelungește participarea în JCC până nu va fi anunțată o decizie finală, transmite Reuters.

Moscova vrea întâi confirmarea că toate solicitările sale vor primi un răspuns pozitiv.

Ucraina și Rusia și-au împărțit în anii dinainte de invazie titlu de cel mai mare exportator global de cereale. Înainte de invazie acopereau împreună o treime din oferta globală de grâu. Ucraina era al patrulea cel mai mare exportator de cereale din lume. 98% din producția de cereale și oleaginoase a Ucrainei pleca la export.

16 miliarde de franzele

Acordul negociat de ONU și Turcia nu doar că a permis Ucrainei să mențină un nivel relevant de export, dar a fost și o sursă vitală de alimente pentru țările sărace.

Prețul alimentelor la nivel global a atins cel mai mare nivel din ultimii zece ani, iar Inițiativa de transport a grânelor prin Marea Neagră salvează oameni din țările cele mai afectate, avertiza WFP acum câteva zile.

În Liban, potrivit Băncii Mondiale, inflația prețurilor la alimente este de 352%. Anul trecut, 258 de milioane de oameni din 58 de țări și teritorii s-au confruntat cu crize alimentare sau insecuritate alimentară acută.

În acest context, apelurile prin intermediul ONU către Rusia s-au amplificat în ultimele zile.

Secretarul de Stat american Antony Blinken a transmis că acordul nu ar fi trebuit să fie necesar – Rusia nu trebuia să invadeze Ucraina, nu trebuia să blocheze accesul oamenilor care au nevoie de hrană la grânele ucrainene, dar - dacă a făcut-o, acordul a devenit necesar.

Grâul ucrainean a asigurat echivalentul a 16 miliarde de franzele pentru țările sărace.

Marți, șeful diplomației europene, Josep Borrell, a făcut apel la oficialii din India să îndemne Rusia să fie de acord cu extinderea acordului privind exportul cerealelor.

Potrivit acordului, Ucraina poate exporta cereale prin porturile Odesa, Ciornomorsk și Iujnîi. Kievul a anunțat recent reluarea procedurii de dare în concesiune a trei terminale din portul Ciornomorsk.

Iar Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat că reia colaborarea cu guvernul de la Kiev pentru modernizarea acestui port, colaborare întreruptă de războiul declanșat de Rusia.

„Investițiile din sectorul privat și modernizarea portului, unul dintre cele mai mari din regiunea Mării Negre, ar putea spori capacitatea de import și export ale Ucrainei. Ucraina este un exportator major de alimente, iar menținerea exporturilor pe mare și pe uscat este o preocupare cheie”, transmitea BERD.

  • 16x9 Image

    Carmen Valică

    A început să lucreze în presă în 2000, când studia încă jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pasionată de radio, Carmen s-a mutat la București în 2004, când s-a alăturat redacției în limba română a BBC World Service. După închiderea acesteia a lucrat la Radio România Actualități iar apoi, timp de cinci ani, s-a dedicat comunicării și relațiilor publice. A revenit în presă în 2020 iar din ianuarie 2021 s-a alăturat echipei Europa Liberă România.

    valican@rferl.org

XS
SM
MD
LG