Atac cu 25 de drone asupra regiunii Odesa. Doi civili răniți 

Atacul a avut loc duminică dimineață și a durat aproximativ trei ore.

Un atac cu 25 de drone a avut loc la primele ore ale dimineții în zona Odesa, relatează News.ro, care citează Reuters. Apărarea antiaeriană ucraineană a reușit să distrugă pe 22 dintre ele.


Incursiunea militară rusească în sudul Ucrainei a dus la rănirea a doi civili şi a avariat infrastructura portuară din regiunea Odesa, au anunţat pe Telegram Forţele Aeriene ucrainene.

Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât 22 dintre dronele Shahed, de fabricaţie iraniană, au precizat aceleași surse, care spun că operațiunea rusă a durat trei ore și jumătate.

Îți mai recomandăm „Și dictaturile mor”. Activista rusă Olga Smirnova, condamnată la 6 ani în închisoare pentru postări despre războiul împotriva Ucrainei

Rusia s-a retras din acordul privind transportul de cereale prin Marea Neagră pe 17 iulie și, de la acel moment, a atacat frecvent porturile ucrainene prin care se făcea export. În atacurile anterioare din luna august, rușii au distrus 13 mii de tone de cereale din portul Ismail.

Atacul vine după ce, sâmbătă, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că două nave de marfă au părăsit porturile din sudul Ucrainei de la Marea Neagră și au trecut prin coridorul pentru navele comerciale care traversează Marea Neagră desemnat de Kiev, în pofida blocadei navale ruse.

„Încă două nave au trecut cu succes prin coridorul nostru temporar pentru cereale din Marea Neagră", posta Zelenski pe platforma de socializare X, anterior Twitter.

Rusia și-a retras garanțiile de securitate pentru navele civile care transportă cereale la mijlocul lunii iulie și a amenințat în schimb că va trata toate navele care se îndreaptă spre și dinspre porturile ucrainene ca transportând încărcături militare. Kievul a încercat să organizeze exporturile în ciuda riscului reprezentat de atacurile Moscovei.