Atac israelian asupra unei școli din Gaza. Armata israeliană spune că în școală se afla un centru Hamas

Palestinienii inspectează locul unei lovituri israeliene asupra școlii Khadija care găzduiește persoane strămutate din Deir al-Balah, în centrul Fâșiei Gaza - 27 iulie 2024.

Armata israeliană a lovit o școală în apropiere de Deir al-Balah, un oraș din centrul Gazei, ucigând cel puțin 30 de palestinieni și rănind peste 100, potrivit Ministerului Sănătății condus de Hamas.

Forțele de Apărare Israelului (IDF) au declarat pe Telegram că un centru de comandă și control al Hamas se afla în școala Khadija.

IDF a adăugat că Hamas a folosit complexul ca ascunzătoare pentru a dirija și planifica atacuri și pentru a depozita arme.

Ministerul Sănătății din Gaza a spus că imaginile au arătat că victimele sunt civili și majoritatea copii.

BBC a verificat un videoclip care arată copii printre răniți.

Serviciul de apărare civilă din Gaza a declarat că școala adăpostește persoane strămutate.

Hamas a condamnat atacul într-o declarație pe Telegram, spunând că „persoanele strămutate, bolnave și rănite, majoritatea femei și copii” au fost ucise.

Videoclipul verificat de la fața locului arată o situație haotică, cu oameni alergând în jurul unui complex acoperit cu moloz.

Bărbații poartă în brațe doi copii însângerați, în timp ce o femeie îl îmbrățișează pe altul, iar un grup poartă un bărbat rănit pe o targă. Un cadavru zace pe pământ acoperit cu o pătură.

IDF a spus că înainte de atac a luat măsuri pentru a reduce riscul pentru civili „inclusiv utilizarea de muniții adecvate, supraveghere aeriană și informații suplimentare”.

Ministerul Sănătăţii din Gaza a declarat că 53 de persoane au fost ucise şi 189 au fost rănite de sâmbătă dimineaţă din cauza bombardamentelor IDF la Deir al-Balah şi în oraşul Khan Younis, din sud.

Atacul a avut loc în timp ce Israelul își continuă campania militară de luni de zile în Gaza, care a ucis peste 39.000 de palestinieni, potrivit ministerului sănătății din Gaza.

Războiul a început când Hamas a atacat Israelul pe 7 octombrie, ucigând aproximativ 1.200 de oameni și luând ostatici 251.

Îți mai recomandăm Joe Biden insistă pentru încetarea focului, în discuțiile cu premierul Netanyahu
Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.