Noi atacuri asupra orașului Krivoi Rog, la câteva zile după ce 12 persoane au fost ucise

Orașul Krivoi Rog a mai fost atacat săptămâna aceasta. În imagine, un bloc de locuințe lovit zilele trecute într-un atac care a luat viața a 12 persoane.

Două complexe industriale din orașul ucrainean Krivoi Rog au fost lovite în noaptea de miercuri spre joi de rachete de croazieră lansate de forțele ruse, au declarat reprezentanții administrației regionale.

Serghei Lisak, guvernatorul regiunii din care face parte orașul, a precizat într-un mesaj citat de The Guardian că loviturile au provocat daune importante, fiind avariate inclusiv mai multe țevi de gaze.

Atacul a provocat incendii la fabricile din zonă, însă pompierii au reușit să le stingă înainte de a se extinde, a mai precizat guvernatorul.

Un bărbat de 38 de ani a fost rănit și transportat la spital.

Patru rachete au fost lansate peste noapte asupra Ucrainei, au precizat oficialii militari ai țării.

Una dintre rachete a fost distrusă de apărarea antiaeriană, restul au lovit instalațiile industriale din Krivoi Rog. Orașul a mai fost lovit și marți, când 12 persoane au fost ucise și mai multe rănite în urma unui atac asupra unui bloc de apartamente și a unui depozit de alimente.

Your browser doesn’t support HTML5

Mărturii după atacul rusesc din Krivoi Rog: „Am aproape 90 de ani. O să fie bine”

Miercuri, Rusia a lansat mai multe proiectile și asupra orașului port din Marea Neagră Odesa. O lovitură asupra unui depozit și a unui centru comercial a provocat moartea a trei persoane.

Între timp, forțele ucrainene continuă controfensiva pentru recuperarea teritoriilor controlate de forțele ruse.

Un oficial ucrainean a descris luptele care au loc în aceste zile ca fiind „crâncene”.

Hanna Maliar, ministrul adjunct al apărării, a scris pe Telegram ca forțele ucrainene au avansat lângă Bahmut și Zaporojie, însă a admis că armata rusă a reușit să respingă atacurile în anumite zone.

Înalți oficiali occidentali citați de BBC au avertizat că armata ucraineană nu va avea o misiune ușoară în a-și recâștiga teritoriile. „Forțele ruse au pus în general o apărare bună”, au spus sursele.

Ucrainenii spun că trupele lor au recucerit șapte așezări și cel puțin 90 km pătrați de când și-au început contraofensiva.

Miercuri, BBC și Reuters au transmis imagini și relatări din unele dintre aceste așezări, unde steagul ucrainean flutura pe principalele clădiri.

Steagul național ucrainean este văzut, pe fondul atacului Rusiei asupra Ucrainei, lângă linia frontului în satul nou eliberat Neskuchne din regiunea Donețk, Ucraina, 13 iunie 2023. REUTERS/Oleksandr Ratushniak