Atac cu cuţitul la Paris soldat un un mort și doi răniți. Atacatorul ar fi strigat „Allah akbar" 

Atacul a avut loc într-o zonă turistică a Parisului.

O persoană a fost ucisă şi alte două rănite într-un atac cu cuţitul la Paris, sâmbătă seara. Incidentul a avut loc pe Quai de Grenelle, în arondismentul 15 din Paris, relatează agenția internațională de presă AFP, citată de news.ro.

Bărbatul care a murit era un turist german care avea şi cetăţenie filipineză, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro. Potrivit sursei citate, atacatorul era cunoscut serviciilor de informaţii franceze.

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a scris despre atac pe platforma de socializare X, fostul Twitter: „Poliţiştii tocmai ce au reţinut cu curaj un agresor care a atacat trecători în Paris, în zona Quai de Grenelle. O persoană a decedat şi o persoană rănită a fost tratată de pompierii din Paris. Vă rugăm să evitaţi zona".

Îți mai recomandăm Departamentul de Stat american: în Europa, extremiștii acționează mai ales online

Agresorul ar fi strigat „Allah akbar”, potrivit AFP, care a obţinut informaţia de la o sursă din poliţie. Individul „s-a născut în Franţa” şi este „francez”, a precizat aceeaşi sursă pentru AFP.

Armand R., presupusul atacator, este un francez născut în 1997 la Neuilly-sur-Seine (Hauts-de-Seine). Bărbatul era „cunoscut de serviciile de informații și de justiție” pentru legăturile sale cu islamul radical și pentru probleme psihologice, a declarat o sursă din cadrul poliției pentru Le Figaro.

Armand R. era monitorizat de DGSI ca persoană cu probleme psihiatrice grave. „El era sub tratament psihiatric și neurologic”, a confirmat ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, care a vizitat locul crimei.

Îți mai recomandăm Bărbat din județul Brașov, acuzat de terorism, arestat pentru 30 de zile