Atac terorist la Tel Aviv, ca răspuns la operațiunea militară împotriva orașului Jenin. Opt răniți și o persoană în stare gravă

Suspectul a fost ucis la fața locului de către un trecător.

Opt persoane au fost rănite de un șofer care a intrat cu mașina în trecători într-o zonă comercială din Tel Aviv. Șoferul a ieșit apoi din mașină și a înjunghiat mai mulți trecători. O persoană se află în stare gravă.

Atacatorul, de origine palestiniană, a fost împușcat mortal de către un trecător israelian, la fața locului.

Potrivit poliției israeliene, atacatorul provenea din regiunea Hebron, din Cisiordania, și a acționat pe cont propriu. Poliția a arestat un număr de alți suspecți apropiați atacatorului.

Organizația jihadistă Hamas și-a asumat responsabilitatea pentru atac, declarând că este „o operațiune eroică, începutul răspunsului la agresiunea ocupării sioniste din Jenin”.

În dimineața de luni, armata israeliană a lansat un atac asupra orașului Jenin și a taberei de refugiați de la marginea orașului. Zece palestinieni și-au pierdut viața în urma atacului israelian din Cisiordania, iar alți 100 au fost răniți.

Îți mai recomandăm Israelul își retrage trupele Jenin, Cisiordania, dar avertizează că raiduri asemănătoare s-ar putea repeta